2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Отделението по диализно лечение в „Уни Хоспитал“ посрещна първите си пациенти

Отделението по диализно лечение в „Уни Хоспитал“ посрещна първите си пациенти Отделението по диализно лечение в „Уни Хоспитал“ посрещна първите си пациенти
Отделението по диализно лечение в „Уни Хоспитал“ посрещна първите си пациенти

Капацитетът на отделението е 30 пациенти

През тази седмица в отделението по диализно лечение в МБАЛ „Уни Хоспитал“ започна лечението на болни с краен стадий на хронично бъбречно заболяване. За пръв път пациентите с бъбречна недостатъчност в Панагюрище и региона имат възможността да бъдат лекувани без да е необходимо да пътуват до други лечебни заведения.

Капацитетът на отделението е от 30 пациенти, които могат да получават професионални грижи при двусменен режим на работа. В МБАЛ „Уни Хоспитал“ се прилагат двата основни вида бъбречна диализа – хемодиализа и перитонеална диализа. С помощта на най-новата апаратура екипът на отделението провежда и хемодиафилтрация, метод допринасящ за по-доброто очистване на кръвта, както и подобряване цялостното състояние на пациентите.

Условията тук са отлични, а отношението на медицинските специалисти на ниво, сподели Иван Новаков, който от 5 години е на хемодиализа и е един от първите пациенти в болницата в Панагюрище.

За допълнителна информация: 0357/ 88 506