2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Д-р Росица Кръстева, началник на отделение по Медицинска онкология в „МБАЛ-Уни Хоспитал“ и професор Кристиян Манеголд ще бъдат гости в Българското национално радио.

Д-р Росица Кръстева, началник на отделение  по Медицинска онкология в „МБАЛ-Уни Хоспитал“ и професор Кристиян Манеголд ще бъдат гости в Българското национално радио. Д-р Росица Кръстева, началник на отделение  по Медицинска онкология в „МБАЛ-Уни Хоспитал“ и професор Кристиян Манеголд ще бъдат гости в Българското национално радио.
Д-р Росица Кръстева, началник на отделение  по Медицинска онкология в „МБАЛ-Уни Хоспитал“ и професор Кристиян Манеголд ще бъдат гости в Българското национално радио.

Ноември е Световен месец за борба с рака на белия дроб. По този повод днес от 17.10 ч. д-р Росица Кръстева, началник на отделение по Медицинска онкология в „МБАЛ-Уни Хоспитал“ и проф. Кристиян Манеголд – член на борда на директорите на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб и професор в Хайделбергския университет ще участват в предаването „Нещо повече“ по Българското национално радио. Водещ на предаването е Лъчезар Цветков.

В България ракът на белия дроб е на-честото злокачествено заболяване при мъжете и петото по честота при жените. През 2016г. със заболяването са диагностицирани над 4000 българи, а над 70% от тях са открити в напреднал /трети и четвърти/ стадий. 

Ракът на белия дроб не се свързва само и единствено с тютюнопушенето, а се приема за комплексно заболяване, което може да бъде причинено от различни генетични промени. Около 25 % от случаите на белодробен рак се появяват при хора , които не пушат , т.е. всеки четвърти , диагностициран с това заболяване е бил непушач през целия си живот.

След предаването "Нещо повече" целия запис ще бъде качен на интернет страницата на "МБАЛ-Уни Хоспитал".