2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Опровержение

Опровержение Опровержение
Опровержение

Изпълнителна агенция "Медицински одит" бе сезирана за проверка по случая

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ПАЦИЕНТИ И ГРАЖДАНИ,

 

 

Във връзка с появилата се в медийното пространство и в социалните мрежи информация, че „МБАЛ – Уни Хоспитал“ предлага извършването на секцио срещу ваучери, се чувстваме задължени да реагираме незабавно.

Категорично заявяваме, че „МБАЛ – Уни Хоспитал“ няма нищо общо със създалата се ситуация. Дори напротив, чувстваме се жертва на корпоративни интереси или елементарна интрига.

Искаме да уточним, че не сме търсени, питани, не сме давали съгласие, не сме упълномощавали никой от наше име да влиза в договорни отношения, въз основа на които да рекламира предлагане на операции, интервенции, изследвания и друга подвеждаща и непрофесионално представена информация относно извършваната от нас лечебно-диагностична дейност.

Веднага сезирахме Изпълнтелна агенция „Медицински одит“ с молба за спешна проверка по случая, като същевременно ще потърсим правата си и по съдебен път. Само по този начин можем да се преборим с усещането за безнаказаност и арогантните действия на лицата, стоящи зад тази „атака“.

Неприемливо е подвеждането на обществеността по такъв грозен и бихме казали скандален начин.

Благодарни сме обаче на хората с будна гражданска съвест, които ни сигнализираха.

 

Уверяваме Ви, че за нас, екипът на болницата в Панагюрище, здравето и животът на пациентите са на първо място. Работим при строго спазване на законовите и подзаконовата нормативна рамка, касаеща дейността ни, и не спираме да го доказваме с ежедневен труд.

 

 От пресцентъра на „МБАЛ – Уни Хоспитал“