2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

В деня на християнското семейство в „МБАЛ-Уни Хоспитал" се родиха близнаци

В деня на християнското семейство в „МБАЛ-Уни Хоспитал" се родиха близнаци В деня на християнското семейство в „МБАЛ-Уни Хоспитал" се родиха близнаци
В деня на християнското семейство в „МБАЛ-Уни Хоспитал" се родиха близнаци bebeta 2 maika Tcvetana Yurukova

Истинско щастие споходи младата майка – 27 годишната Цветана от Панагюрище. Днес тя роди близнаците Полина и Венелин.

Бебетата са много добре. Екипът на отделението по Акушерство и гинекология, с началник д-р Петър Бътовски и старша акушерка Цветанка Добрева, положиха специални грижи близнаците да проплачат силно и да известят на своите родители, че най-хубавите дни на семейството тепърва започват. Полина е фина дама – тежи 2760 кг., а дължината й е цели 45 см. Новороденият Венелин тежи 2510 кг., а дължината му е също 45 см. Със сигурност ще изпревари сестричката си в килограмите като започне да спортува, коментираха от отделението.

Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На този ден Църквата празнува денят, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна, само на три години била въведена в Йерусалимския храм. Била предадена на Йосиф от Давидовия род, който да се грижи и бди над нея. Празникът се посвещава на християнското семейство. Значението на това посвещение е да се изтъкне какво е и какво трябва да бъде християнското семейство и кои са предпоставките и условията за едно здраво семейство, за един истински християнски семеен живот. То е школа за здрави семейни добродетели – на чиста любов, съпружеска вярност, мир, трудолюбие и целомъдрие.