2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

11 февруари - Световен ден на болните

11 февруари - Световен ден на болните 11 февруари - Световен ден на болните
11 февруари - Световен ден на болните болница

Ние, от „Уни Хоспитал“ даваме всичко от себе си пациентите ни да получават необходимите им високоспециализирани грижи, а семействата им – спокойствието и сигурността, че са поверили близките си в добри ръце.

11 февруари е определен като Световен ден на болните (World Day of the Sick). Това събитие се възприема по-скоро като социално движение, насочено към подпомагане на хората, които спадат към категорията на болните.

Световният ден на болните е създаден на 13-ти май 1992 година по инициативата на покойния Папа Йоан Павел II (Pope John Paul II). В специалното послание, написано по този повод, Папата отбелязал, че ежегодното честване на Световният ден на пациента има определена цел. Тази цел, папа Римски е определил по следния начин: "да се предаде усещането на многобройният медицински персонал на католическите организации, на вярващите, на цялото гражданско общество за необходимостта от по-добри грижи за болни и немощни и облекчаване на тяхното страдание".

Ние, от „Уни Хоспитал“  даваме всичко от себе си пациентите ни да получават необходимите им високоспециализирани грижи, а семействата им – спокойствието и сигурността, че са поверили близките си в добри ръце.