2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Акция по кръводаряване ще се проведе в МБАЛ „Уни Хоспитал” на 23 ноември

Акция по кръводаряване ще се проведе в МБАЛ „Уни Хоспитал” на 23 ноември Акция по кръводаряване ще се проведе в МБАЛ „Уни Хоспитал” на 23 ноември
Акция по кръводаряване ще се проведе в МБАЛ „Уни Хоспитал” на 23 ноември

ПОМОГНЕТЕ В ИМЕТО НА ЖИВОТА! ДАРЕНА КРЪВ – СПАСЕН ЖИВОТ!

В МБАЛ „Уни Хоспитал“-Панагюрище ще се проведе акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване с мото: „Бъди силен, дари кръв!“, под егидата на Министерството на здравеопазването и Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив.

Кампанията ще бъде на 23 ноември /петък/, а желаещите да дарят кръв могат да го направят от 9:00 до 12:30 часа в Дневния стационар на Онкологичния център в болницата.

Кръводаряването е взаимна помощ. Безвъзмездността и доброволността са основни принципи и етични норми на кръводаряването в цял свят.

Кръвта, кръвните съставки и произведените от тях биопрепарати, са незаменимо лечебно средство и досега нямат създаден изкуствен аналог.

Кой може да дари кръв? 

  • Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години и над 50 кг може да дари кръв. 
  • Кръводаряването е полезно за организма. То стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и повишава защитните сили на организма.
  • Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания е не по-малък от два месеца.
  • Не съществува никакъв риск за кръводарителите.
  • Всички материали и консумативи, които се използват при кръводаряване в България, са стерилни и за еднократна употреба. Нито една болест не може да бъде предадена на човека, който дарява кръв!
  • Количеството на дарената кръв се възстановява като количество за 24 часа, а като качество – 3 до 4 седмици.

ПОМОГНЕТЕ В ИМЕТО НА ЖИВОТА!

ДАРЕНА КРЪВ – СПАСЕН ЖИВОТ!