2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

На 15 февруари отбелязваме Международния ден на децата, болни от рак

На 15 февруари отбелязваме Международния ден на децата, болни от рак На 15 февруари отбелязваме Международния ден на децата, болни от рак
На 15 февруари отбелязваме Международния ден на децата, болни от рак

Целта е да се привлече вниманието на обществеността към проблемите на онкоболните деца, както и да се припомни, че навременната и точна диагностика, както и адекватното лечение може да спасят живот.

15 февруари е обявен за Международен ден на децата, болни от рак и възниква по инициатива на Международната конфедерация на организациите на родители на деца, болни от рак /Childhood Cancer International/, която стартира през 2002 г. Всяка година събитието събира подкрепата на глобалните мрежи, водещи международни институции, много правителствени и неправителствени организации и други. Целта е да се фокусира общественото внимание върху проблемите на децата и семействата им по време на лечението, възстановяването и реинтеграцията им.

Златната панделка е символ за съпричастност към децата, болни от рак. Цветът не е избран случайно. Също като златото децата са специални и безценни. При обработка златото минава през огън, както и децата по време на лечението.