2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Oт 19 до 23 февруари включително, водещ пластичен хирург ще извършва консултативни прегледи в „Уни Хоспитал“- Панагюрище

Oт 19 до 23 февруари включително, водещ пластичен хирург ще извършва консултативни прегледи в „Уни Хоспитал“- Панагюрище Oт 19 до 23 февруари включително, водещ пластичен хирург ще извършва консултативни прегледи в „Уни Хоспитал“- Панагюрище
Oт 19 до 23 февруари включително, водещ пластичен хирург ще извършва консултативни прегледи в „Уни Хоспитал“- Панагюрище болница

Пациенти, преминали през консултация и показани за оперативно лечение, ще бъдат включени в оперативната програма на д-р Шипков през месец март, когато хирургът ще оперира в болницата.

Д-р Христо Шипков, д.м., който работи и специализира във Франция, ще извършва консултативни прегледи в „Уни Хоспитал“ – град Панагюрище. Те ще се провеждат в отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия на болницата, от 19 до 23 февруари включително, с начален час 10:00.

Справки и записвания ще се извършват на регистратурата на болницата и на телефон +359 357 88 581. Пациенти, преминали през консултация и показани за оперативно лечение, ще бъдат включени в оперативната програма на д-р Шипков през месец март, когато хирургът ще оперира в болницата.

 

Д-р Христо Шипков, д.м. е специалист по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, с диплома от България и Франция. Той е роден през 1972 г. в град Пловдив. Защитава докторска дисертация през 2003 г. Притежава диплома от Европейския борд по пластична, реконструктивна и естетична хурургия на Европейската Комисия (EBOPRAS www.ebopras.org).

От 15 години д-р Шипков работи и специализира във Франция, а от 2010 година е хирург във втората по големина университетска клиника във Франция към университетската болница в град Лион (Hôpital de la Croix-Rousse). Д-р Шипков работи съвместно с водещи имена в пластичната хирургия (като Prof. Fabienne Braye, Prof. Alain-Ali Mojallal и др.), като е усвоил голяма част от най-модерните методи в реконструкцията на женската гърда, лечението на лицевите аномалии, реконструкция на лицеви дефекти, включително трансплантация на лице, онкопластична хирургия, операции за смяна на пола и много други. Той е автор на над 100 научни публикации  и съавтор в четири учебника.

По настоящем, д-р Шипков чете лекции на студенти и специализианти по пластична хирургия към Факултета по медицина в гр. Лион, Франция (Université Claude Bernard, Lyon, France).