2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

"Силата на думите" разкри пред лекари и пациенти в „МБАЛ Уни Хоспитал“ младият писател Иван Димитров (ВИДЕО)

"Силата на думите" разкри пред лекари и пациенти в „МБАЛ Уни Хоспитал“ младият писател Иван Димитров (ВИДЕО) "Силата на думите" разкри пред лекари и пациенти в „МБАЛ Уни Хоспитал“ младият писател Иван Димитров (ВИДЕО)
"Силата на думите" разкри пред лекари и пациенти в „МБАЛ Уни Хоспитал“ младият писател Иван Димитров (ВИДЕО)

Можем да го срещнем къде ли не из София. Пред Народния театър, на Витоша или „Витошка“, или да организира литературни четения. Но най-вече можем да го видим на хартия.

„Уни Хоспитал“ стана домакин на срещата с младия поет, драматург и прозаик Иван Димитров. При голям интерес от страна на лекари и пациенти той представи последната си книга „Силата на думите“ с включени 90 разказа, които са с обем от едно изречение до пет страници.

ив.димитров

димитров

Срещата откри директорът на Градската библиотека в Панагюрище Стефан Рапонджиев. Той представи автора като човек на думите, който не се страхува да експериментира с тях. Иван Димитров успява да събере отделните части, на които се е разпаднал животът ни и от тези парчета се е получила малко мрачна картина, но читателят в крайна сметка остава обнадежден. Защото, докато четеш новата му книга, се усмихваш, даже се разсмиваш. Думите имат сила.

среща

По време на срещата се създаде непринуден диалог с публиката. Младият творец беше изключително искрен, разказа интересни моменти от живота си и прочете няколко разказа от книгата.

 

Той поздрави ръководството на „Уни Хоспитал“ и на библиотека „Стоян Дринов“ за съвместната инициатива, като им пожела успех. Димитров призна, че за първи път представя творчеството си в болница, но е останал приятно изненадан от организацията и интереса към гостуването му.

Сред присъстващите в залата беше и бащата на поета – доц. д-р Симеон Димитров, началник в Клиниката по кардиология на „МБАЛ Уни Хоспитал“.

В края на срещата Иван Димитров подари своя книга за болнична библиотека, която скоро да бъде разкрита.

Гостуването му беше третата съвместна инициатива между „Уни Хоспитал” и библиотека „Стоян Дринов”. Инициативата беше насочена както към пациентите, така и към целия персонал на болницата.

Предстоят още срещи с автори, музиканти и художници, които ще се провеждат всеки месец в „Уни Хоспитал“. На по-късен етап ще бъдат планирани и срещи в библиотеката, на които лекари от болницата ще презентират пред аудиторията важни теми, свързани със здравето. Младите хора, които са решили да следват медицина, ще се запознаят с перспективите, които „Уни Хоспитал“ може да им предложи в професионалното развитие.