2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

28-годишна жена бе оперирана с последно поколение ендопротеза

28-годишна жена бе оперирана  с последно поколение ендопротеза 28-годишна жена бе оперирана  с последно поколение ендопротеза
28-годишна жена бе оперирана  с последно поколение ендопротеза

Младата жена сподели, че с нетърпение очаква да ходи без да накуцва и без да изпитва болка

В рамките на по-малко от месец, за втори път, в МБАЛ „Уни Хоспитал бе поставена ендопротеза тип Куатро дуо мобилити на тазобедрената става. Пациентката е 28-годишна и е с вродена дисплазия на тазобедрената става, като скъсяването на единия ѝ крак е с около 6 см. Часове преди операцията младата жена сподели, че с нетърпение очаква да ходи без да накуцва и без да изпитва болка. Началникът на отделението по ортопедия и травматология д-р Димитър Кочев извърши интервенцията с механичната протеза от последно поколение заедно с републиканския консултант за Южна България проф. д-р Владимир Ставрев, дм и д-р Видко Желев. Този вид става се характеризира с това, че не може да се луксира (изкълчи), поясни отново д-р Кочев.

Пациентката вече е на крака и нейното възстановяване и рехабилитация ще продължат, като се очаква до два месеца активността ѝ напълно да се нормализира, допълни началникът на отделението по ортопедия и травматология в „Уни Хоспитал“.