2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Библиотека за пациенти се открива в „Уни Хоспитал“ на 8 август

Библиотека за пациенти се открива в „Уни Хоспитал“ на 8 август Библиотека за пациенти се открива в „Уни Хоспитал“ на 8 август
Библиотека за пациенти се открива в „Уни Хоспитал“ на 8 август

Събитието е и по повод 3 години от откриването на Онкологичния център в "Уни Хоспитал"

В Онкологичен център „Уни Хоспитал” на 8 август 2019 година ще се състои официалното откриване на Библиотека за пациенти. Инициативата е резултат от съвместните усилия на д-р Росица Кръстева, началник на отделението по медицинска онкология, Командерия „Княз Борис Първи“ към Велик Приорат - България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим и ИК Гея Либрис.

Създаването на библиотека, разположена в МБАЛ „Уни Хоспитал”, е в отговор на специфичните психосоциални нужди на пациентите, особено на онези, на които е необходим по-продължителен болничен престой. Заглавията са внимателно подбрани, като по този начин се предлага достъп до висококачествена литература за широк кръг от читатели. Всички книги са дарения на съмишленици на организаторите и продължение на тяхната благотворителна дейност. С откриването на Библиотеката за пациенти Онкологичният център „Уни Хоспитал” отбелязва 3 години от откриването си, както и утвърждава мисията си да прилага цялостна грижа за своите пациенти, която да отговаря на най-съвременните и високи стандарти в медицинската и психосоциалната помощ.