2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Д-р Николай Николов е лекар на годината в “Уни Хоспитал“

Д-р Николай Николов е лекар на годината в “Уни Хоспитал“ Д-р Николай Николов е лекар на годината в “Уни Хоспитал“
Д-р Николай Николов е лекар на годината в “Уни Хоспитал“

На церемония, провела се на 19 декември беше излъчен Лекар на годината.

През 2019 МБАЛ „Уни Хоспитал“ се утвърди като едно от водещите лечебни заведения на здравната карта на България. Това е най-добрата година за „Уни Хоспитал“ от нейното откриване през 2016 година. На 17 декември лечебното заведение се нареди в Топ 3 на болниците в страната, получили пет звезди и сертификат „Добрата болница“.

На церемония, провела се на 19 декември беше излъчен Лекар на годината.

Д-р Николай Николов – началник на отделението по хирургия, е най-добрият лекар за 2019 година на „Уни Хоспитал“. Управителят на лечебното заведение д-р Красимира Чачова-Ранчева връчи наградите за изминалата година - специално изработени почетни знаци на Болницата и грамоти. За най-добър санитар бе избрана Гинка Шиндарова – санитар в Операционен блок. Най-добър професионалист по медицински грижи стана Златка Кацарова – старша медицинска сестра на отделението по медицинска онкология. Имената на тримата отличени бяха определени на два тура – на първия всяко отделение имаше право да номинира най-добър санитар, най-добър професионалист по медицински грижи и най-добър лекар. До втория тур достигнаха седем лекари, три сестри и трима санитари. Чрез тайно гласуване от Медицинския съвет  и мениджърския екип на Болницата бяха определени победителите. Отличията се връчват за висок професионализъм, утвърждаване авторитета на лечебното заведение и всеотдайност към пациентите.

Специална награда за най-успешен екип получи екипът на Онкологичния център - д-р Росица Кръстева – началник на Онкологичния център и отделението по медицинска онкология, д-р Захари Захариев, началник на отделението по лъчелечение и д-р Васил Станчев – началник на отделението по нуклеарна медицина. Грамота и почетен знак за „Прилагане на иновативни оперативни техники“ за 2019 година бяха присъдени на доц. д-р Андриан Тонев, началник на клиниката по съдова хирургия.