2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Имплантиран бе пейсмейкър на пациент със сърдечна недостатъчност

Имплантиран бе пейсмейкър на пациент със сърдечна недостатъчност Имплантиран бе пейсмейкър на пациент със сърдечна недостатъчност
Имплантиран бе пейсмейкър на пациент със сърдечна недостатъчност

Устройството в голяма степен ще реши проблемите на пациента със сърцето му

Екип на МБАЛ „Уни Хоспитал“ от клиниката по кардиология извърши имплантиране на специален тип пейсмейкър за  ресинхронизираща терапия. Пациентът е мъж със сърдечна недостатъчност, кардиомиопатия, поставен коронарен стент.

Кардиолозите д-р Тони Златанов и д-р Пенчо Пенчев поставиха устройството, което в голяма степен ще реши проблемите на пациента със сърцето му. Противопоказания при процедурата няма, необходимо е след извършването ѝ, болният да се щади за определен период от време, подчертаха специалистите.

Специалният тип пейсмейкър за ресинхронизираща терапия синхронизира дейността на лявата и дясната камера на сърцето, при което се подобрява неговата функция, както и цялостното състояние па пациента.

Подобна интервенция се извършва само в няколко специализирани болници в София, във Варна, Благоевград. „Уни Хоспитал“ е единствената в региона с разрешение за прилагане на процедурата.

Към момента възстановяването на пациента е много добро.