2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Открита бе Библиотека за пациенти в Онкологичния център на „Уни Хоспитал“

Открита бе Библиотека за пациенти в Онкологичния център на „Уни Хоспитал“ Открита бе Библиотека за пациенти в Онкологичния център на „Уни Хоспитал“
Открита бе Библиотека за пациенти в Онкологичния център на „Уни Хоспитал“ Библиотека Библиотека

Грижата за пациента през 21 век е комплексна и изисква посрещане както на медицинските, така и на психологическите и социалните нужди на пациентите

Днес, 8 август, д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център в МБАЛ „Уни Хоспитал”, откри Библиотеката за пациенти, изградена благотворително с цел предоставянето на още по-добри условия в лечебното заведение. Грижата за пациента през 21 век е комплексна и изисква посрещане както на медицинските, така и на психологическите и социалните нужди на пациентите.

Още от самото си създаване Онкологичният център следва тази политика и поставянето на началото на Болничната библиотека е поредната инициатива в името на цялостното и най-съвременно предоставяне на здравни грижи. Библиотеката е резултат от съвместните усилия на д-р Росица Кръстева, Командерия "Княз Борис Първи" към Велик Приорат - България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим и ИК Гея-Либрис. В отговор на специфичните психосоциални нужди на пациентите, особено на онези, на които е необходим по-продължителен болничен престой, Библиотеката предлага разнообразие от заглавия, като по този начин се дава достъп до висококачествена литература за широк кръг от читатели. В празника по откриване на Библиотеката, който съвпада и с третата годишнина на Отделението по медицинска онкология, участие взеха изгряващите звезди по спортни танци Антон Анев и Виктория Георгиева.

Подарък от исторически издания, свързани с родния край и приветствие, отправи д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Обещание да продължат да попълват Библиотеката дадоха Галя Кръстева, изпълнителен директор на ИК Гея-Либрис, както и Светлана Тилкова – Алена и проф. Юлия Николова от Командерия "Княз Борис Първи" към Велик Приорат - България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. Книги и цветя подариха и пациенти на д-р Кръстева, които изказаха огромната си благодарност към нея и екипа ѝ.    

Създаването на Болнична библиотека на територията на Онкологичния център приобщи „Уни Хоспитал” към групата на високо развитите и социално отговорни болнични заведения, чийто брой все още не е достатъчно голям, дори в световен мащаб.