2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Водещи специалисти от страната консултират екипите на „Уни Хоспитал“

Водещи специалисти от страната консултират екипите на „Уни Хоспитал“ Водещи специалисти от страната консултират екипите на „Уни Хоспитал“
Водещи специалисти от страната консултират екипите на „Уни Хоспитал“

Предстои гостуването и на други известни специалисти в болницата в Панагюрище.

Водещи специалисти от различни специалности консултират медицинските екипи на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Специалистът по пневмология и фтизиатрия проф. д-р Димитър Костадинов, дм, извършва бронхоскопии в лечебното заведение от броени седмици. Изследването на дихателните пътища се прави при неясна кашлица, кръвохрачене, рентгенови промени в белите дробове, парализа на диафрагмата, плеврални изливи. Проф. Костадинов е ръководител Клиничен център по белодробни болести при Медицински факултет на МУ-София, зам.-директор по научна и учебна дейност и началник Бронхологично отделение към МБАЛББ „Св. София“ ЕАД – гр. София.

Консултант на лекарите от „Уни Хоспитал“ е и проф. д-р Коста Костов. Проф. Костов е председател на фондация INSPIRO, бил е ръководител на Клиниката по белодробни болести във Военномедицинска академия, лектор е по белодробни болести в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Европейската респираторна асоциация (ERS) и Американската асоциация на гръдните лекари (ACCP Fellow) .

Знакови операции в областта на ортопедията, извършвани за пръв път в региона, се правят заедно с проф. д-р Владимир Ставрев, началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Георги“ Плодив, ръководител на Катедра по ортопедия и травматология на МУ-Пловдив.

Предстои гостуването и на други известни специалисти в болницата в Панагюрище.