2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Водещи специалисти в областта на лъчелечението и онкологията се събират на Втора национална среща в Панагюрище

Водещи специалисти в областта на лъчелечението и онкологията се събират на Втора национална среща в Панагюрище Водещи специалисти в областта на лъчелечението и онкологията се събират на Втора национална среща в Панагюрище
Водещи специалисти в областта на лъчелечението и онкологията се събират на Втора национална среща в Панагюрище

В националната среща ще участват и лектори от водещи центрове в Европа.

„Три години радиохирургия в България – първи клинични резултати и предизвикателства към дозиметричното планиране“ е темата на Втората национална среща по радиохирургия, която ще се проведе на 8 и 9 ноември в Панагюрище.

Специалисти от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, УСБАЛО София, МБАЛ „Аджъбадем Сити Клиник Болница Токуда“, УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив,  УМБАЛ „Св. Марина“ Варна, „Аджъбадем Сити Клиник“, КОЦ Бургас ще представят първите резултати в областта на радиохирургията.

Презентации ще имат и д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал“, и д-р Захари Захариев, началник на отделението по лъчелечение, който е и домакин, и основен инициатор на събитието. Ще участват и лектори от водещи центрове в Европа.

Втората национална среща по радиохирургия е осъществена с помощта на Гилдията на лъчетерапевтите в България, Клуб Млад онколог и МБАЛ „Уни Хоспитал“.