2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Млади лекари станаха част от медицинските екипи на „Уни Хоспитал“

Млади лекари станаха част от медицинските екипи на „Уни Хоспитал“ Млади лекари станаха част от медицинските екипи на „Уни Хоспитал“
Млади лекари станаха част от медицинските екипи на „Уни Хоспитал“

Екипът на „Уни Хоспитал“ им пожелава много здраве и успехи!

Те са млади, изпълнени с мечти и желание да помогнат на пациентите. Те са родени и израснали в Панагюрище и след като завършиха медицина, станаха част от медицинските екипи на МБАЛ „Уни Хоспитал“.

И двамата завършват СУ „Нешо Бончев“ – споделят, че учителите им са им помогнали в избора на професия. Благодарни са за подготовката, която са получили, когато са кандидатствали.

Получиха дипломите си за лекари преди броени дни, като малко преди това започнаха работа в две от отделенията на лечебното заведение. Разказват, че са искали да работят в Панагюрската болница още, когато са преминавали част от стажовете им като третокурсници.

Д-р Станка Костова работи в Отделението по вътрешни болести, реорганизирано като КОВИД-сектор. Благодарна е на управителя на болницата д-р Красимира Чачова за подадената безрезервно ръка.

Д-р Тодор Шопов работи в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, в което се лекуват и пациенти с КОВИД, нуждаещи се от интензивни грижи. Споделя, че иска да специализира Анестезиология – избор, за който непряко е „отговорен“ прокуриста на болницата – д-р Ангел Проданов, преподавал на д-р Шопов в МУ-Пловдив.

Те вече са медици на първа линия срещу КОВИД-19 и с желание и внимание се учат. Вярват, че могат да бъдат полезни и да облекчават страданията на болните.

Екипът на „Уни Хоспитал“ им пожелава много здраве и успехи!