2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Проведе се дискусия за КОВИД-19 и предизвикателствата пред лечебните заведения

Проведе се дискусия за КОВИД-19 и предизвикателствата пред лечебните заведения Проведе се дискусия за КОВИД-19 и предизвикателствата пред лечебните заведения
Проведе се дискусия за КОВИД-19 и предизвикателствата пред лечебните заведения

В дискусията се включиха управоители на водещи лечебни заведения в страната.

Национална дискусия на тема "КОВИД-19", предизвикателства и решения при лечебните заведения за болнична помощ", организирана от "Индекс на болниците" се състоя на 18 септември. „Не бива да се делим на държавни и частни болници, на малки и големи – всички заедно е добре да споделяме опита си и да лекуваме пациентите“, сподели д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на „Уни Хоспитал“ по време на форума. „Наложи ни се бързо да се организираме в тази пълна с предизвикателства за всички обстановка, и се справяме“, допълни  д-р Чачова.

В дискусията се включиха председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, зам.-министърът на здравеопазването г-жа Жени Начева, държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, представители на сдруженията на университетските, областните, общинските и частните лечебни заведения, Български лекарски съюз, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, директори на водещи лечебния заведения в страната.

„Индекс на болниците“ е съвместна инициатива на „Галъп интернешънъл болкан“ и специализирания сайт clinica.bg. Данните, с които борави, се предоставят от Националната здравноосигурителна каса. Целта на инициативата е да даде повече прозрачност за дейността на лечебните заведения при някои социалнозначими диагнози.