2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

„Уни Хоспитал“ получи отличието „Добра болница“

„Уни Хоспитал“ получи отличието „Добра болница“ „Уни Хоспитал“ получи отличието „Добра болница“
„Уни Хоспитал“ получи отличието „Добра болница“

„Уни Хоспитал“ е най-модерната болница в страната и в нея апаратурата е на световно ниво“

МБАЛ „Уни Хоспитал“ получи отличието „Добра болница“. Церемонията по връчване на признанието се състоя на 23 януари в клуб „Перото“ в НДК. „Уни Хоспитал“ е най-модерната болница в страната и в нея апаратурата е на световно ниво“, подчерта г-н Красимир Грудев, председател на УС на Националното сдужение на частните болници, при връчването на сертификата. Д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на „Уни Хоспитал“, благодари за отличието и подчерта, че визията на лечебното заведение е „Всичко за здравето под един покрив – осигуряване на най-пълноценна и комплексна грижа за здравето на пациентите от доказани специалисти, разполагащи с най-съвременните методи и технологии на модерната медицина, персонализиран подход към всеки пациент“. Отличени бяха и УАБГ „Майчин дом“ и МБАЛ „Полимед“, а приз за цялостно творчество получи болница „Св. Кирил“ от сериала „Откраднат живот“.

И трите отличени здравни заведения са първите в страната, които покриват заложените от организаторите на инициативата 10 критерия. Организациите, чиято е инциативата са Център за защита правата в здравеопазването, Пациентски организации „Заедно с теб”, Сдружение “Дара хелп” и Сдружение за развитие на българското здравеопазване.

Д-р Стойчо Кацаров, председател на УС на ЦЗПЗ разказа накратко за идеята и нейната реализация като подчерта, че по този начин може да бъде чут гласа на пациентите, които също могат дадат своята оценка за конкретна болница директно на сайта www.goodhospital.bg.