2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Днес - 4 февруари, отбелязваме Световния ден за борба с рака

Днес - 4 февруари, отбелязваме Световния ден за борба с рака Днес - 4 февруари, отбелязваме Световния ден за борба с рака
Днес - 4 февруари, отбелязваме Световния ден за борба с рака

Персонализираният мултидисциплинарен подход е бъдещето при лечението на рака, сподели в лекция д-р Росица Кръстева - началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология

Днес, 4 февруари – Световен ден за борба с рака, д-р Росица Кръстева – началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология в „Уни Хоспитал“, представи лекция на тема „Персонализирана медицина“. Основният акцент в презентацията бе за разбирането на прецизната медицина в онкологията.

Ракът и онкологичните заболявания съпътстват човек от хилядолетия, с времето се е променяло разбирането ни за заболяването, а в последните години можем да твърдим, че истинската революция идва с прилагането именно на персонализирания подход при лечението на онкоболните пациенти, подчерта д-р Кръстева.

Въпросите относно механизма на развитие на рака са много, но в днешно време можем вече да си позволим да направим генетичен анализ на тумора на конкретен пациент и да видим кое е нещото, което го е отключило. Това е бъдещето при лечението на рака – персонализираният мултидисциплинарен подход, при който установяваме кое е най-подходящото лечение за всеки конкретен пациент, съчетан с най-модерното технологично оборудване за лечението на злокачествените заболявания, сподели още д-р Кръстева, допълвайки, че в „Уни Хоспитал“ този подход се прилага на практика.