2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Книгата “Ангелски данък“ – с премиера като част от „Победителите“ на Онкологичния център

Книгата “Ангелски данък“ – с премиера като част от „Победителите“ на Онкологичния център Книгата “Ангелски данък“ – с премиера като част от „Победителите“ на Онкологичния център
Книгата “Ангелски данък“ – с премиера като част от „Победителите“ на Онкологичния център 1 2

Новото събитие от кампанията "Победителите" включваше премиерата на книгата „Ангелски данък“ на Ирен Леви

Основна цел на кампанията “Победителите” е да изразим своята подкрепа към хората с онкологични заболявания, сподели д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център в “Уни Хоспитал”. Ние искаме да утвърдим сред обществото идеята, че въпреки спецификите на своето лечение нашите пациенти не се различават от останалите хора и демонстрират своя несломим дух и творчески импулс във всяка сфера от живота.

Новото събитие от кампанията включваше премиерата на книгата „Ангелски данък“ на Ирен Леви, състояла се на 24 юни в Историческия музей в Панагюрище. По този начин ние продължаваме традицията на успешни инициативи, сред които бяха състезанието по майсторско шофиране, инициативата „Тя е красива“ и волейболният турнир „Той е“.

Доц. Атанас Шопов, директор на Историческия музей акцентира, че онкоболните са наравно с всички останали хора, но пряко с участието на своите семейства, приятели и лекари, които ги лекуват. Сияна Колибарова от издателство „Ентусиаст“ определи книгата като роман-поезия, а Богдана Трифонова – Боги от БГ радио, прочете няколко увлекателни откъса от нея.

Изключително съм свързана с това място, сподели авторката на „Ангелски данък“ Ирен Леви, разказвайки за детството си, което е прекарала в Панагюрище. Ангелски данък се нарича количеството вино, което бъчвата „пие“, за да направи виното по-качествено, разкри Ирен Леви, добавяйки, че чрез романа си се опитва да даде отговор на въпроса дали не ставаме по-добри, отдавайки всеки ден от себе си.

Късният следобед завърши с чаша вино от Винарска изба „Румелия“ и много раздадени автографи.