2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

С много благопожелания в „Уни Хоспитал“ бе отпразнуван Денят на родилната помощ

С много благопожелания в „Уни Хоспитал“ бе отпразнуван Денят на родилната помощ С много благопожелания в „Уни Хоспитал“ бе отпразнуван Денят на родилната помощ
С много благопожелания в „Уни Хоспитал“ бе отпразнуван Денят на родилната помощ

Изключително емоционално и с много настроение премина днешния празник

Колкото са пръските във въздуха, толкова да са децата през годината, както се плъзга сапуна в ръцете ни, така да е лесно раждането на майките, бяха част от благопожеланията отправени днес в МБАЛ „Уни Хоспитал“. По традиция домакини на Деня на родилната помощ – 21 януари, бяха от екипа на Отделението по акушерство и гинекология.

Изключително емоционално и с много настроение празникът започна с поздрав от управителя на лечебното заведение д-р Красимира Чачова-Ранчева, която пожела на всички от отделението да продължат да бъдат част от най-щастливите мигове на всяко семейство – раждането на тяхната рожба, подарявайки им картина на художника Нистор Хаинов. Д-р Мерал Ефендиева, началник на Отделението по акушерство и гинекология благодари на всички, с които работи екипът ѝ.

Празникът продължи с разчупване на пита – за здраве и плодородие през цялата година. По стар български обичай - с ритуал, една от най-младите майки, родили в здравното заведение, помогна в знак на благодарност на акушер-гинеколози, акушерки, неонатолози, педиатри да измият ръцете си.

Обредността през днешния ден, популярен в българската народна традиция като Бабинден, е свързана със засвидетелстването почит и уважение към всички, които помагат за появата на новия живот.