2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

В “Уни Хоспитал“ стартира ново количествено изследване на антитела за COVID-19

В “Уни Хоспитал“ стартира ново количествено изследване на антитела за COVID-19 В “Уни Хоспитал“ стартира ново количествено изследване на антитела за COVID-19
В “Уни Хоспитал“ стартира ново количествено изследване на антитела за COVID-19

Неутрализиращите антитела са важен компонент от имунния отговор на хората към ваксините

МБАЛ „Уни Хоспитал“ осигурява чрез един от най-съвременните методи количествено изследване на IgG антитела, включително неутрализиращите антитела срещу SARS-CoV 2. Антителата, открити чрез този вид тест показват, че човек е бил в контакт с SARS-CoV-2, независимо от това дали има симптоми, специфични за инфекцията или е с безсимптомно протичане.

Неутрализиращите антитела са важен компонент от имунния отговор на хората към ваксините, включително изследвания за определяне на продължителността на имунния отговор, обясни д-р Недялка Реджова, началник на Клинична лаборатория в лечебното заведение. Изследването спомага за оценка дали нивата на човешките антитела са резултат от естествения отговор на неутрализиране в борба с вируса или отговор, индуциран от ваксината. Тестът дава информация и за допустимостта и ефикасността за дарение на реконвалесцентна плазма.

Цената на изследването е 40 лева.