2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Д-р Росица Кръстева пред БНР: На 19 ноември в Панагюрище предстои Волейболен турнир „Те са“ в подкрепа на хора с онкологични диагнози

Д-р Росица Кръстева пред БНР: На 19 ноември в Панагюрище предстои Волейболен турнир „Те са“ в подкрепа на хора с онкологични диагнози Д-р Росица Кръстева пред БНР: На 19 ноември в Панагюрище предстои Волейболен турнир „Те са“ в подкрепа на хора с онкологични диагнози
Д-р Росица Кръстева пред БНР: На 19 ноември в Панагюрище предстои Волейболен турнир „Те са“ в подкрепа на хора с онкологични диагнози

Очакват се 6 отбора в турнира тази събота.

Четвъртото събитие от кампанията „Победителите“ на Онкологичния център към болница „Уни Хоспитал“, посветена на комплексната грижа при пациентите с открито раково заболяване, ще се проведе на 19 ноември т.г. в зала „Арена Асарел“, Панагюрище.

Предишните инициативи „Майсторско шофиране“, „Тя е красива“, „Двама в колата“ постигнаха огромен успех, а сега ще се проведе волейболен турнир „Те са“.

Онкоболните трябва да получават комплексни грижи – не само лечение с лекарства и операция, а и т.нар. био-психо-социалния модел, подчерта пред Радио София д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичения център. – "Част от кампанията е повишаване на информираността за рака и за лечението на това заболяване. За него трябва да се говори, а не да се страхуваме."

Онкологът посочи, че коронавирусната пандемия се е отразила и по отношение на навременното откриване на раковоболните пациенти. Но отговорните към здравето си не забравят профилактиката.

Очакват се 6 отбора в турнира тази събота. Целта му е да събере на едно място пациенти, техните близки и здравни специалисти, за да докажат заедно, че благодарение на навременната комплексна грижа и съвременните медицински методи пациентите не само успешно се справят с предизвикателствата на онкологичната диагноза, но продължават да са победители във всички сфери на живота.

"За мен всички ще бъдат победители", допълни д-р Кръстева.

С нея разговаря Катя Василева.

Целият разговор може да чуете тук: