2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Подходът "Здравеопазване, основано на ползите", представя пред "24 часа" д-р Росица Кръстева

Подходът "Здравеопазване, основано на ползите", представя пред "24 часа" д-р Росица Кръстева Подходът "Здравеопазване, основано на ползите", представя пред "24 часа" д-р Росица Кръстева
Подходът "Здравеопазване, основано на ползите", представя пред "24 часа" д-р Росица Кръстева

Статията е част от проекта "Лекарите, на които вярваме" на "24 часа"

Един от съвременните подходи в развитието на здравните грижи - Здравеопазване, основано на ползите – представя в специализирана статия д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология в „Уни Хоспитал“. Текстът е част от книгата „Лекарите, на които вярваме 2022“ на „24 часа“.

В центъра на здравните грижи, се поставя отделният пациент, а не количеството дейност на медицинската структура, обяснява д-р Кръстева. Здравеопазването, основано на ползите, включва в себе си задължително съчетание  на отделните етапи в медицинския процес.

Екипът на Онкологичния център съчетава многопрофилна грижа под един покрив с най-добрите специалисти и най-модерната технология. Всеки пациент се разглежда от висококвалифициран мултидисциплинарен екип, който изгражда плана за най-правилното лечение на съответното заболяване.