2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Предстои МБАЛ „Уни Хоспитал“ да стане университетска болница

Предстои МБАЛ „Уни Хоспитал“ да стане университетска болница Предстои МБАЛ „Уни Хоспитал“ да стане университетска болница
Предстои МБАЛ „Уни Хоспитал“ да стане университетска болница

Лечебното заведение планира да премине и акредитация по JCI – златният стандарт в здравеопазването

Най-важната цел пред МБАЛ „Уни Хоспитал“ е да задържи и повиши високото ниво на предлаганите медицински услуги и качеството на работа в болницата. Това съобщи на пресконференция новото ръководство на болницата. Д-р Явор Дренски пое управлението на лечебното заведение през април, а заедно с него пред медиите застанаха д-р Ангел Проданов, прокурист и медицински директор, д-р Румяна Вълкова – административен директор и Николай Господинов – финансов директор.

За да продължи да бъде МБАЛ „Уни Хоспитал“ избор номер едно за пациентите ръководстото на болницата работи в  две посоки - повишаване квалификацията на медицинските екипи и покриване стандартите за акредитационна оценка от независими международни и български институции.

Отличия за високо качество

Управителят на лечебното заведение припомни, че в края на миналата година болницата получи акредитация за международен здравен туризъм от Global Healthcare Accreditation, с което отвори вратите си и за пациенти от чужбина. Очакванията на мениджърския екип са в рамките на месец юни 2022 г. болницата да заслужи и най-високата оценка от Акредитационния съвет на здравното министерство за цялостната медицинска дейност на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Д-р Дренски допълни, че лечебното заведение започва и подготовка за покриване на най-високия международен стандарт – JCI, определян като „златен стандарт“ в здравеопазването.

„Това ще ни нареди до водещите клиники не само в България, но и в света“, категоричен беше д-р Дренски. „Акредитационните оценки са гаранция, че дейността на болницата отговаря на международните стандарти по качество. Нашата най-важна цел е да поставим пациентите в центъра на системата и да им предложим висококачествени медицински услуги. В тази връзка ще добавя и планираните от нас посещения на гост-оператори от страната и чужбина, с което искаме да допринесем за скъсяване на дистанцията и българските пациенти да се докоснат до медицина от последно поколение“, обобщи д-р Дренски.

МБАЛ „Уни Хоспитал“ – болница, припозната на национално ниво

Над 70% от пациентите, които се лекуват в болницата, са от страната, което показва, че е призната на национално ниво и възможността да се предоставя качествена медицинска грижа не се свежда само до региона. Изключително силно е присъствието на Онкологичния център на МБАЛ „Уни Хоспитал“ на здравната карта у нас. Той работи  в тясна колаборация с другите клиники и отделения в болницата, което го прави и първи избор за пациентите. Онкологичният център на МБАЛ „Уни Хоспитал“ обединява в себе си отделения по Медицинска онкология, Лъчелечение, Нуклеарна медицина и разполага със звено по Психоонкология. Организиран по този начин, той успява да предостави пълноценна медицинска грижа на своите пациенти и позволява на здравните специалисти да прилагат най-съвременни стандарти в лечението на злокачествените заболявания.“ подчерта д-р Дренски. 

Бъдещите кадри

Управителят на „Уни Хоспитал“ заяви, че бъдещето на болницата е и в подготовката на бъдещото поколение, което ще работи и управлява болницата. В тази връзка има сключен договор с МУ-Пловдив за обучение на специализанти, като предстои лечебното заведение да стане и университетска болница. Това ще даде възможност за обучение на студенти по медицина и професионалисти по здравни грижи.

Не на последно място д-р Дренски подчерта, че е постигната успешна координация в дейността на медицинската общност в Панагюрище – съвместната работа между болницата,  общопрактикуващите лекари, лекари-специалисти и екипът на ДКЦ-I позволява на медиците да предоставят бърза и качествена грижа на пациентите.