2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Ученици от СУ „Нешо Бончев“ бяха гости на Отделението по образна диагностика и Лабораторията по микробиология

Ученици от СУ „Нешо Бончев“ бяха гости на Отделението по образна диагностика и Лабораторията по микробиология Ученици от СУ „Нешо Бончев“ бяха гости на Отделението по образна диагностика и Лабораторията по микробиология
Ученици от СУ „Нешо Бончев“ бяха гости на Отделението по образна диагностика и Лабораторията по микробиология 1

Медицинският физик Николай Финджиков запозна учениците отблизо с рентегеновия апарат, компютърния томограф, мамографа и ядрено-магнитния резонанс

Две групи ученици – дванадесетокласници и единадесетокласници с учителите си г-жа Иванка Талева и г-жа Мариела Варадинова, се запознаха отблизо с работата в Отделението по образна диагностика и Лабораторията по микробиология. Учениците са в паралелки с профил на засилено изучаване на природни науки и проявиха искрен интерес към работата на лекари, лаборанти, биолози.

Медицинският физик Николай Финджиков запозна учениците отблизо с рентегеновия апарат, компютърния томограф, мамографа и ядрено-магнитния резонанс, акцентирайки върху възможностите за развитие в личен и професионален план на тийнейджърите, предоставяни от „Уни Хоспитал“.

Началникът на Лабораторията по микробиология д-р Гергана Мизгова обясни, че всички апарати в лабораторията са на световния лидер в областта на микробиологията Biomerieux. Човешкият организъм е едно цяло и всички лекари работим заедно, за да помогнем по най-добрия начин на пациентите ни, подчерта д-р Мизгова, допълвайки, че микробиологията е една от специалностите, които дават основата за по-нататъшното лечение на болните.

Визитата е част от процеса на професионално ориентиране, в който активно участват ученици и учители от СУ „Нешо Бончев“, като екипа на „Уни Хоспитал“ е активен партньор в бъдещата реализация на младите хора в медицината и различните медицински специалности.