2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Честита Баба Марта!

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!
Честита Баба Марта! 1 2 3

Според вярванията цветовете на мартеницата символизират слънцето, кръвта и топлината – червено, и светлината и доброто начало – бяло

Да са живи и здрави, весели и засмени, с това наричане Баба Марта раздаде мартеници за целия екип на МБАЛ „Уни Хоспитал“ и пациентите в лечебното заведение. Г-жа Петя Сеферинкина от Лайънс клуб Панагюрище дари над 1000 мартеници, с които днешният ден, предвестник на пролетта, стана още по-празничен и усмихнат. Благодарим от сърце за жеста!

Учениците от 6а клас в СУ „Нешо Бончев“ с класен ръководител Донна Трошанова раздадоха мартеници на екипа и пациентите от Отделението по медицинска онкология в „Уни Хоспитал“.

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център, посрещна децата и им пожела да са здрави и щастливи и все така всеотдайни. С дарени мартенички в благородния жест участваха и г-жа Даниела Джунова, както и служители на „Шьоли Оптикс“.

Децата от Ученическия парламент в ОУ „Проф. Марин Дринов“ изработиха и подариха специални мартенички за пациентите и екипа на Отделението по педиатрия.

Александра, Йоана и Васил пожелаха бързо оздравяване на малчуганите и да не се разболяват, за да могат да играят весели и щастливи.

За всеки малък пациент имаше многоцветно пиленце, изработено от прежда, със специално послание към него.

Честит празник!