2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Китайска делегация посети МБАЛ „Уни Хоспитал“

Китайска делегация посети МБАЛ „Уни Хоспитал“ Китайска делегация посети МБАЛ „Уни Хоспитал“
Китайска делегация посети МБАЛ „Уни Хоспитал“ 1 2

Д-р Дренски акцентира, че целта е в болницата в Панагюрище да се създаде център, в който западната и източната медицина се допълват чрез повишаване качеството при лечение на пациентите.

Китайска делегация посети МБАЛ „Уни Хоспитал“ по идея и със съдействието на г-н Красимир Симеонов, инвеститор и китаист. Начело на групата бяха съветникът по културните въпроси в посолството на Китайската народна република г-н Гуан Син и проф. Ли Джашан, декан на Националния институт за развитие на културата, на Китайския институт за търговия и услуги, на Пекинския институт за международна комуникация.

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология в болницата, д-р Захари Захариев, началник на Отделението по лъчелечение и д-р Васил Станчев, началник на Отделението по нуклеарна медицина, представиха дейността на три от водещите структури в лечебното заведение. Представена беше и част от работата на Отделението по образна диагностика и Отделението по кардиология.

В специална презентация управителят на „Уни Хоспитал“ д-р Явор Дренски презентира лечебното заведение, изтъквайки възможностите на висококвалифицирания екип да предоставя на пациентите медицинска грижа на европейско и световно ниво. Д-р Дренски акцентира в хода на разговорите, че целта е в болницата в Панагюрище да се създаде център, в който западната и източната медицина се допълват чрез повишаване качеството при лечение на пациентите.

Г-н Симеонов изтъкна, че е поставено успешното начало за създаването на Център по китайска традиционна медицина, защото „Уни Хоспитал“ е достатъчно съвременна и добре оборудвана, разположена на подходящо място и предоставя много добри условия за работа на специалисти по традиционна китайска медицина.  

Делегацията е първото официално посещение на китайски дипломати в страната след смекчаването на противоепидемичните мерки.