Мъчение, което никога да не забрави – това е искал да постигне мъжът, нарязал момичето с макетно ножче, смята пластичният хирург д-р Красимир Кенолов.   

„Целта е била показност и унижаване на жертвата с цел максимален травматизъм в зони, в които тя да остане трайно увредена. Броят нарязвания, които са направени доказва, че човекът е използвал средство по-скоро за мъчение, отколкото за моментна смърт“, казва д-р Красимир Кенолов, пластично-естетичен хирург.

„Когато това е умишлено помислено как да бъде направено, обикновено завършва със заливане с киселина, не толкова с нарязване. Говорим за много объркан човек, който е използвал подръчни средства, за да предизвика максимално страдание на жертвата“, допълва той.

По думите му човек никога не се възстановява след такова нещо.

„Този спомен остава трайно в него. Болката е нещо, което може да бъде забравено. Белезите, които ще останат, ще му напомнят цял живот за тази случка и това, според мен, е била и целта на извършващия“, смята д-р Кенолов.

Той се е посветил в лечението на жени с онкологични травми. Готов е да помогне и на момичето по-бързо да се възстанови. Лечението на белезите на жестокостта обаче ще отнеме време. 

Още по темата може да прочетете тук.