Полезно за пациентите

География, климат, култура

География

МБАЛ „Уни Хоспитал“ се намира в Панагюрище – град в Централна България.

Община Панагюрище е част от област Пазарджик, разположена е между градовете София и Пловдив.

Разстоянието от центъра на град Панагюрище до центъра на град София е 87 километра; от центъра на град Панагюрище до центъра на град Пловдив – 78 километра и от центъра на град Панагюрище до центъра на град Пазарджик – 42 километра.

Пациентите на „Уни Хоспитал“, които са част от Програмата за медицински туризъм, предварително с получаване на Офертата си или на място при пристигането си в лечебното заведение, имат възможност да заявят своето желание лечебното заведение да съдейства за осигуряване на транспорта им.

 

Климат

Територията на община Панагюрище принадлежи към преходно-континенталната климатична област. Средната януарска температура на въздуха е -1.1 ˚С, средната юлска – 20.6 ˚С и ср. год. температура - 10,1 ˚С.

 

Култура

 

 

Възможности за отдих на пациента и придружителя му

Град Панагюрище се слави с богато минало и култура, които ежегодно привличат хиляди посетители.

Панагюрище се гордее с един от големите музеи в България, съхранил родовата памет на жителите на града. В музея могат да бъдат видени както културно-исторически паметници с висока стойност, така и ценни колекции от книги, шедьоври на българската възрожденска архитектура, на изобразителното, пластичното и приложното изкуство. Всичко това е свързано с многовековното минало на Панагюрския край, оставило ярък отпечатък върху съвременната идентичност на всеки панагюрец, а и на всеки българин.

В града работят музеи, Обществена библиотека и Театър, читалища.

Пациентите на „Уни Хоспитал“, които са част от Програмата за медицински туризъм, предварително с получаване на Офертата си или на място при пристигането си в лечебното заведение, имат възможност да заявят своето желание лечебното заведение да съдейства за организиране посещение на културните институции.

 

 

Настаняване

Веригата „Тракийски хотелиери” предлага на своите гости услугите на два хотела в град Панагюрище:

Каменград Хотел & СПА, е четиризвезден СПА комплекс, предлагащ  комфортно настаняване в 43 помещения - единични и двойни стаи и апартаменти. СПА центърът е изцяло захранен с минерална вода и предлага изключителна вариация от СПА услуги – 20 отделни СПА обекта и богато меню от класически и екзотични СПА процедури. Конферентният център на хотела разполага с 3 модерно оборудвани конферентни зали с капацитет от 20 до 150 места. Мултифункционалното спортно игрище, ресторантът, трите бара към хотела са също част от допълнителните услуги, на които можете да се насладите.

 

 

Парк Хотел Асарел, посреща своите гости в близост до красивия градски парк, разполагащ с приятни алеи за разходка и живописна зеленина. Ситуиран в сърцето на Възрожденския град, хотелът разполага с 80 помещения - двойни стаи, джуниър апартаменти, едноспални и двуспален апартамент. Със своите ресторант и лоби бар с пленяваща гледка към заобикалящата го природа Парк Хотел Асарел ще ви осигури максимален комфорт.

Градския парк на Панагюрище, мултифункционалната спортна зала "Арена Асарел" и централният градски стадион "Орчо Войвода" се намират точно до хотела

Каменград Хотел & СПА****  е на 5-минутно пешеходно разстояние (точно в другия край на градския парк)

Централната градска част е на 600 метра от хотела

В хотела има стаи, които са за хора със специфични физически нужди (хора с увреждания?)

Пациентите на „Уни Хоспитал“, които са част от Програмата за медицински туризъм, предварително с получаване на Офертата си или на място при пристигането си в лечебното заведение, имат възможност да заявят своето желание лечебното заведение да съдейства за организира тяхното настаняване в посочен от тях хотел.

 

Възможности за занимания за деца

 

В двора на „Уни Хоспитал“ има изградена открита детска площадка със съоръжения за игра. В сградата на лечебното заведение няма специално обособена част за децата, но за кратък престой и изчакване може да се ползва фоайето срещу кафенето.

В центъра на град Панагюрище и парка му, намиращ се в непосредствена близост до Парк Хотел Асарел, има изградени детски площадки, които са свободни за обществено ползване. Детските съоръжения са на открито и са достъпни за деца от почти всички възрасти.