Новини

Следваме мечтите си

Следваме мечтите си Следваме мечтите си
Следваме мечтите си

- Уважаема д-р Добрева, доста се написа и изговори за старта на това ново лечебно заведение в сърцето на Балкана. Как сте сега – само два месеца след началото?

- Ние действително сме прохождащо лечебно заведение, открихме болницата през юли, реално започнахме работа през август – и веднага ще подчертая, че само през август преминалите болни са почти хиляда – следователно, тръгнахме. Не трябва обаче да се пренебрегва и целият подготвителен период – управител на лечебното заведение съм от април т.г.

- По-трудно или по-лесно е, когато говорим за качествено нова болница?

- По-лесно не е. Но пък можем да създаваме нещата, което е голямо предизвикателство.  Ще започна с организацията на работата – направихме така, че пациентът от влизането в болницата да успее да премине през цялата необходима гама – от диагностиката  до лечението /като имаме осигурени предпоставки лечението да бъде комплексно/. Това означава, че за онкологично болните например сме създали условия след прецизната диагноза да има условия за оперативно, консервативно, за лъчелечение, плюс за рехабилитация, плюс за палиативни грижи.

За целите на комплексното лечение разполагаме с 19 клиники и отделения и 8 диагностични структури. Отделно сме изградили операционния блок с 6 операционни зали. Там разполагаме с първата в Източна Европа хибридна роботизирана операционна зала, където се правят и процедури, и инвазивно оперативно лечение. В Европа съществуват 7 такива зали, за нашия регион тази е първата.

Изключително старателно подготвихме и изградихме онкологичния център – разполагаме с два мултимодални линейни ускорители, единият от тях е последен модел в света.

 

Цялото интервю пред вестник "Форум Медикус" може да прочетете тук.

Назад към всички