Пластична и реконструктивна хирургија

Пластично-възстановителна хирургия

Отделението по пластична, реконструктивна и естетска хирургија претставува единствено професионално здружение на пластичните хирурзи кои работат во него, кое е во служба на своите пациенти нудејќи им висококвалитетни комплексни медицински услуги. Специјалистите обезбедуваат професионални консултации, разбирање и грижа за пациентите, во комбинација со современ третман, естетика и подобар квалитет на живот. Одделот работи во тесна соработка со истакнати специјалисти и клиники од Белгија и Франција.

Одделот за пластична, реконструктивна и естетска хирургија одговара на трето ниво на компетентност, според утврдените медицински стандарди. Обемот на работа на одделот ги опфаќа сите видови операции од областа на пластичната, реконструктивната и естетската хирургија, исполнувајќи ги барањата за трето ниво на компетентност. Болничките соби имаат 2 и 3 кревети, приватна бања со купатило, централна клима, телефон, LED ТV, бесплатен Wi-Fi и високотехнолошки систем за контакт помеѓу пациентите и медицинскиот персонал.