OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 12 и 13 април пластичният топ хирург от Франция д-р Христо Шипков отново ще преглежда в МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище

Специалистът ще представи новите тенденции в регенеративната медицина чрез приложение на стволови клетки и растежни фактори

Д-р Шипков отново ще извършва консултативни прегледи в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в град Панагюрище. Консултациите ще се провеждат в отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия на болницата, на 12 и 13 април, с начален час 10:00.

Справки и записвания ще се извършват на регистратурата на болницата и на телефон +359 357 88 581. Препоръчително е при записване желаещите да споделят по какъв проблем ще бъде консултацията, от която имат нужда.

Акцент на предстоящата визита на специалиста ще бъдат новите тенденции в регенеративната медицина чрез приложение на стволови клетки и растежни фактори. Тези методи са широко застъпени в пластичната хирургия – от чисто естетичните процедури до лечение на косопад, подобряване на белези и много други.

Д-р Шипков, който работи във втората по големина университетска клиника във Франция към университетската болница в град Лион, Франция, за първи път посети МБАЛ „Уни Хоспитал“ през февруари тази година. Поводът за визитата на изтъкнатия лекар бе по покана на екипа специалисти, които работят в отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия на болницата – д-р Първан Войнов и д-р Регина Хатър.

След посещението си д-р Шипков сподели, че е останал с отлични впечатления от „Уни Хоспитал“ и поздрави ръководството на лечебното заведение за създадените прекрасни условия на работа, както и за високото ниво на оборудване с апаратура.

Д-р Христо Шипков, д.м. е специалист по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, с диплома от България и от Франция. Той е роден през 1972 г. в гр. Пловдив. Защитава докторска степен през 2003г. Притежава диплома от Европейския борд по пластична, реконструктивна и естетична хурургия на Европейската Комисия (EBOPRAS www.ebopras.org).

Д-р Шипков работи съвместно с водещи имена в пластичната хирургия (като Prof. Fabienne Braye, Prof. Alain-Ali Mojallal и др.), като е усвоил голяма част от най-модерните методи в реконструкцията на женската гърда, лечението на лицевите аномалии, реконструкция на лицеви дефекти, включително трансплантация на лице, онкопластична хирургия, операции за смяна на пола и много други. Той е автор на над 100 научни публикации  и съавтор в четири учебника.

По настоящем, д-р Шипков чете лекции на студенти и специализианти по пластична хирургия към Факултета по медицина в гр. Лион, Франция (Université Claude Bernard, Lyon, France).

Специалистът е бил и в екипа, извършил операцията за трансплантация на лице, която протича в Лион, Франция. Присадката е получил пациент в Париж.

Това е нещо, което ще помня през целия си живот! Наистина е впечатляващо!“ – сподели с нас бележитият лекар.