Призът „Ти си нашето бъдеще“ получи д-р Добрин Колчаков от МБАЛ „Уни Хоспитал“

Призът „Ти си нашето бъдеще“ получи д-р Добрин Колчаков от МБАЛ „Уни Хоспитал“

На тържествена церемония, на 20 октомври, изявени медици получиха своите награди в традиционните категории „Лекар на годината 2023“ за област Пазарджик.

Д-р Добрин Колчаков, лекар в Отделението по кардиология на МБАЛ „Уни Хоспитал“ получи признанието „Ти си нашето бъдеще 2023“ на Районната колегия на Българския лекарски съюз-Пазарджик от нейния председател д-р Васил Попов. Благодаря на целия екип в „Уни Хоспитал“, както и на всички лекари, от които се уча, на организаторите на престижните награди за гласуваното доверие, сподели д-р Колчаков.

Отличените лекари заслужили грамоти и почетен знак на БЛС, връчени от д-р Попов бяха:

  • доц. д-р Димитър Вучев, медицински паразитолог, избран за „Лекар на годината 2023“;
  • д-р Марийка Тимева – специалист „ Образна диагностика“ в МБАЛ „Хигия“, избрана в категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;
  • д-р Димитър Митрев – лекар в отделение „Ушно-носно-гърлени болести МБАЛ „Пазарджик“, отличен за в категорията „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“;
  • д-р Добрин Колчаков, д-р Златомира Манолова, д-р Мария Аргирова и д-р Николай Дошков, избрани в категорията „Ти си нашето бъдеще“.

Традиционните награди се раздават по повод 19 октомври – Ден на българския лекар.