ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, КОМПЕТЕНТНОСТ И ОТДАДЕНОСТ

Човешкото здраве е най-голямата ценност. Осъзнавайки своята отговорност, ние създадохме екип от доказани български лекари, млади специалисти, както и  широк кръг от чуждестранни консултанти, които диагностицират и лекуват в Уни Хоспитал.

Д-р Явор Дренски

Д-р Явор Дренски

Управител

Д-р Явор Дренски е избран за управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ на Общо събрание, проведено на 30 март. От началото на 2019 година д-р Дренски е изпълнителен директор на инвестиционната компания на лечебното заведение - „Асарел Панагюрище Здраве“, като продължава да съвместява двете ръководни длъжности.

От 2010 до 2016 г. д-р Дренски е изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София“. Той е част от екипа на японската болница от самото ѝ създаване, като последователно заема постовете Административен директор (2005 – 2009) и Медицински директор (2009 – 2010). В периода 2002 – 2005 г. е началник "Болнична помощ" в НЗОК. Д-р Дренски има богат опит като международен консултант в областта на здравеопазването към глобални компании като Bearing Point, 3M, Deloitte Touche Tohmatsu и др.

Д-р Явор Дренски завършва медицина през 1992 година в МУ – София. Медицинското му образование продължава със специализация по Акушерство и гинекология, работи 8 години като лекар. Завършил е магистърска програма по "Здравен мениджмънт" през 2009 година, има и магистърска степен по финанси от 2003 г. Преминал е редица специализации в областта на болничния мениджмънт и болничните финанси - специализирал е в САЩ, Швейцария, Унгария, Великобритания, Япония и др.

През 2013 година е един от основателите и първи председател на Националното сдружение на частните болници. През 2016 г. е председател на Управителния съвет на Българската асоциация за персонализирана медицина, а в последствие и Изпълнителен директор, какъвто е и досега.

През 2015 г. е отличен с наградата "Болничен мениджър на 2015". През ноември същата година е удостоен и с наградата Мениджър на годината в кампанията на в. Стандарт, Дарик радио и Министерството на здравеопазването "Млад Медик" за активна подкрепа в развитието на младите лекари и професионалисти по здравни грижи.

Д-р Ангел Проданов, дм

Д-р Ангел Проданов, дм

Прокурист на "МБАЛ - Уни Хоспитал"

Д-р Ангел Проданов, дм, е прокурист на МБАЛ "Уни Хоспитал" от март `2018.

Придобива специалност по анестезиология и интензивно лечение през 2016 година, магистър е по Здравен мениджмънт от 2020 година.

Д-р Проданов е асистент в МУ-Пловдив, катедра по анестезиология, спешна и интензивна медицина.

В началото на 2024 година д-р Проданов успешно защитава дисертационен труд на тема "Животозастрашаващи хипергликемични нарушения при болни със захарен диабет в интензивното отделение" и му е присъдена образователна и научна степен "Доктор".

Член е на Лигата "Лекарите, на които вярваме" на в. "24 часа".