Честит Ден на българския лекар!

Честит Ден на българския лекар!

„Благодаря на всеки един от Вас за Вашия висок професионализъм и всекидневна посветеност на опазването на живота и битката за здравето и качеството на живот на пациентите, които ни избраха и ни се довериха в своите най-трудни и тежки моменти.“ С тези думи приветства всички лекари в МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Явор Дренски, управител на лечебното заведение.

На 19 октомври почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – небесен закрилник на българския народ и покровител на лекарите. Д-р Дренски пожела на колегите си „Нека обичта към човека, безпределната отдаденост, неизмеримата вяра на Светеца са примерът, който ни води и ни помага да се справяме с предизвикателствата.“

Д-р Дренски поздрави специално д-р Ангел Проданов и д-р Пенчо Пенчев, връчвайки им сертификатите „Лекарите, на които вярваме“ – инициатива на в. „24 часа“.

Благодарим на ръководството, целия екип и Спешно отделение в „Уни Хоспитал“ за колегиалността, професионализма и приятелствата, сподели д-р Станислав Бадаланов, автор на изложбата от картини, подредени в централното фоайе на болницата. Заедно със съпругата си д-р Емилия Бадаланова, също лекар в Спешно отделение, д-р Бадаланов бе част от „Уни Хоспитал“ близо седем години. Днешният ден за тях бе своеобразна раздяла с всички в лечебното заведение.