Прием

Пациентите, които желаят и проявяват интерес да се включат в Програмата за медицински туризъм (МTP) е необходимо да попълнят Въпросник (виж по долу).

Във въпросника е включено изискване за изпращане на медицинска документация (епикризи, резултати от тестове, изследвания и др.) по електронна поща. В случай, че данните не са достатъчни или не са получени необходимите за Програмата документи, то Отговорника ще се свърже с Вас за уточняване на допълнителната информация.

Когато станете част от Програмата като пациент, ще Ви бъде изготвен ПРЕДВАРИТЕЛЕН ИНДИВИДУАЛЕН ЛЕЧЕБЕН ПЛАН, в който се включват всички процедури и интервенции, които ще бъдат извършени. Ще бъде определена прогнозна стойност на лечението.

Предварителният индивидуален лечебен план се съставя на база на медицински алгоритми, медицински процедури и клиничните пътеки, в зависимост от поставената диагноза или състоянието Ви.

Отговорникът на Програмата ще Ви уведоми своевременно, ако има необходимост от извършването на допълнителни/повторни изследвания.

 • Информацията ще Ви бъде предоставяна на английски език.
 • Ще Ви бъде предоставена информация относно необходимостта от осъществяване на връзка с лекуващата към момента институция.
 • Ще бъдете осведомени за текущата епидемиологична обстановка в страната, ако тя крие рискове за Вас като пациент. При наложени ограничения от институциите в страната, ще бъдете запознати с указанията за мерките, които следва да се спазват.

  Моля, изпратете копия на цялостната Ви медицинска документация и история на заболяването: - Ще бъде визулизиран текст, който ще указва подходящите формати. (файлови формати:zip, gzip и rar)

  Полезно за пациентите

  География

  МБАЛ „Уни Хоспитал“ се намира в Панагюрище – град в Централна България.

  Община Панагюрище е част от област Пазарджик, разположена е между градовете София и Пловдив.

  Разстоянието от центъра на град Панагюрище до центъра на град София е 87 километра; от центъра на град Панагюрище до центъра на град Пловдив – 78 километра и от центъра на град Панагюрище до центъра на град Пазарджик – 42 километра.

  Пациентите на „Уни Хоспитал“, които са част от Програмата за медицински туризъм, предварително с получаване на Офертата си или на място при пристигането си в лечебното заведение, имат възможност да заявят своето желание лечебното заведение да съдейства за осигуряване на транспорта им.

  Медицински туризъм - Изображение 1

  Климат

  Територията на община Панагюрище принадлежи към преходно-континенталната климатична област. Средната януарска температура на въздуха е -1.1 ˚С, средната юлска – 20.6 ˚С и ср. год. температура - 10,1 ˚С.

  Култура

  Медицински туризъм - Изображение 2
  Възможности за отдих на пациента и придружителя му

  Град Панагюрище се слави с богато минало и култура, които ежегодно привличат хиляди посетители.

  Панагюрище се гордее с един от големите музеи в България, съхранил родовата памет на жителите на града. В музея могат да бъдат видени както културно-исторически паметници с висока стойност, така и ценни колекции от книги, шедьоври на българската възрожденска архитектура, на изобразителното, пластичното и приложното изкуство. Всичко това е свързано с многовековното минало на Панагюрския край, оставило ярък отпечатък върху съвременната идентичност на всеки панагюрец, а и на всеки българин.

  В града работят музеи, Обществена библиотека и Театър, читалища.

  Пациентите на „Уни Хоспитал“, които са част от Програмата за медицински туризъм, предварително с получаване на Офертата си или на място при пристигането си в лечебното заведение, имат възможност да заявят своето желание лечебното заведение да съдейства за организиране посещение на културните институции.

  Настаняване

  Веригата „Тракийски хотелиери” предлага на своите гости услугите на два хотела в град Панагюрище:

  Каменград Хотел & СПАе четиризвезден СПА комплекс, предлагащ  комфортно настаняване в 43 помещения - единични и двойни стаи и апартаменти. СПА центърът е изцяло захранен с минерална вода и предлага изключителна вариация от СПА услуги – 20 отделни СПА обекта и богато меню от класически и екзотични СПА процедури. Конферентният център на хотела разполага с 3 модерно оборудвани конферентни зали с капацитет от 20 до 150 места. Мултифункционалното спортно игрище, ресторантът, трите бара към хотела са също част от допълнителните услуги, на които можете да се насладите.

  Медицински туризъм - Изображение 3
  Парк Хотел Асарел, посреща своите гости в близост до красивия градски парк, разполагащ с приятни алеи за разходка и живописна зеленина. Ситуиран в сърцето на Възрожденския град, хотелът разполага с 80 помещения - двойни стаи, джуниър апартаменти, едноспални и двуспален апартамент. Със своите ресторант и лоби бар с пленяваща гледка към заобикалящата го природа Парк Хотел Асарел ще ви осигури максимален комфорт.

  Медицински туризъм - Изображение 4
  Градския парк на Панагюрище, мултифункционалната спортна зала "Арена Асарел" и централният градски стадион "Орчо Войвода" се намират точно до хотела

  Каменград Хотел & СПА****  е на 5-минутно пешеходно разстояние (точно в другия край на градския парк)

  Централната градска част е на 600 метра от хотела

  В хотела има стаи, които са за хора със специфични физически нужди (хора с увреждания?)

  Пациентите на „Уни Хоспитал“, които са част от Програмата за медицински туризъм, предварително с получаване на Офертата си или на място при пристигането си в лечебното заведение, имат възможност да заявят своето желание лечебното заведение да съдейства за организира тяхното настаняване в посочен от тях хотел.

  Възможности за занимания за деца

  Медицински туризъм - Изображение 5
  В двора на „Уни Хоспитал“ има изградена открита детска площадка със съоръжения за игра. В сградата на лечебното заведение няма специално обособена част за децата, но за кратък престой и изчакване може да се ползва фоайето срещу кафенето.

  В центъра на град Панагюрище и парка му, намиращ се в непосредствена близост до Парк Хотел Асарел, има изградени детски площадки, които са свободни за обществено ползване. Детските съоръжения са на открито и са достъпни за деца от почти всички възрасти.

  Безопасност за пациентите

   Препоръки към пациентите

  • Нашата препоръка към всички пациенти е да вземат със себе си по време на престоя им в лечебното заведение само най-необходимите вещи от първа необходимост и тоалетни принадлежности
  • Абсолютно забранено е пушенето в лечебното заведение, както и внасянето в болничните стаи на: алкохолни напитки, наркотични вещества, нетрайна храна, лични ел. уреди, саксийни растения и предмети, които биха могли да застрашат здравето и безопасността на пациента и другите обитатели на болничната стая.
  • Моля, съобразявайте нивото на звука на личния си телефон и този на телевизора, когато го използвате, за да не нарушавате спокойствието и комфорта на останалите пациенти в стаята.

   Безопасност и сигурност

  Лечебното заведение осигурява денонощна охрана и външно видеонаблюдение на болницата. Въпреки това с оглед на нормалното протичане на лечебния процес и спокойствието Ви по време на престоя в болницата препоръчваме да не вземате в багажа си и да не носите по себе си ценности, бижута и др. скъпи предмети. Лечебното заведение не носи и няма да носи отговорност при повреда, изчезване или загубването им.

  Пациентите, техните близки и посетители са задължени да използват оказаните за вход и изход от болницата места и да спазват всички препоръки за безопасност в лечебното заведение, както и актуалните противоепични мерки.

  Пациентите не трябва да напускат по собствена преценка или желание клиниката/отделението, в което са настанени за лечение, без да са подписали информирано съгласие за последствията от това решение.

  Прием на лекарства

  По време на престоя си в болницата задължително информирайте лекуващия лекар за приеманите от Вас лекарства, както и ако имате алергии към медикаменти.

  Изключително важно е да приемате предписаните Ви лекарства според указанията на лекуващия лекар и изписаната терапия. Необходимо е да се придържате стриктно към препоръките на лекаря за дозата на прием, честотата и продължителност на терапията Ви.

  Не се колебайте да информирате медицинския персонал на лечебното заведение, който полага грижи за Вас, в случай на проява на нежелани реакции от медикаментите.

  Риск от падане

  Нашата цел е да гарантираме пълната безопасност на пациентите след приема и по време на престоя им в лечебното заведение. Паданията могат да доведат до сериозни нежелани последици за пациентите и удължаване на болничния престой. В опит да намалим риска от падания Ви молим да спазвате стриктно следните препоръки, докато сте настанени в болницата:

  Не се изправяйте и не ставайте рязко от леглото.
  Не предприемайте действия или ставане от леглото, ако усещате, че имате нужда от подкрепа.
  При необходимост използвайте подкрепящите дръжки, монтирани на стените на банята. Те гарантират вашата безопасност.
  При необходимост използвайте количка и асансьор за придвижване в лечебното заведение.
  Задължително носете удобни и нехлъзгащи се чехли/обувки.
  Не се колебайте да потърсите помощ от медицинския персонал, ако усетите замаяност или прецените, че сте изложени на риск от падане.

  Контрол на вътреболничните инфекции

  МБАЛ „Уни Хоспитал“ спазва всички протоколи за профилактика и контрол на вътреболничните инфекции с цел ограничаване на разпространението им.

  В тази връзка настойчиво молим да спазване следните насоки за добра хигиена:

  • Винаги измивайте ръцете си след използване на банята и тоалетна.
  • Винаги измивайте ръцете си преди и след хранене, работа с банкноти/пари, прием на лекарства и др.

  Не се колебайте да ни информирате навреме и да дадете обратна връзка на медицинския персонал, ако забележите, че не дезинфекцират ръцете си.

  Пожарна безопасност
  В името на безопасността и спазвайки всички нормативни разпоредби за това в лечебното заведение са поставени на определените за това места планове за евакуация и аварийните изходи в случай на пожар.

  Изписване от лечебното заведение

  Моля да се уверите преди изписването Ви от лечебното заведение, че сте информиран и разбирате напълно предписаната Ви терапия и препоръчания режим на живот, които трябва да спазвате с цел постигане на благоприятен резултат за Вашето здраве.
  Препоръчваме Ви да изясните с лекуващия лекар следните аспекти преди да напуснете болницата:

  • Необходимо ли е да се придържате към специален режим – хранителен или др. след като бъдете изписан
  • Необходимо ли е да провеждате определена терапия за пълноценното Ви възстановяване
  • Необходим ли е и кога трябва да се проведе контролен преглед
  • Необходимо ли е да намаля/увелича физическата активност
  • Мога ли да се върна към стария си начин на живот – какво е необходимо да изключа от него
  • Ако имам проблем със заболяването към кого да се обърна

  Не се колебайте да се обърнете към медицинския екип, който се грижи за Вас, ако не разбирате информация, свързана с лечението или последващата Ви терапия в домашни условия.
  При изписване ще получите медицинската Ви документация, съдържаща информация за заболяването Ви, проведеното лечение и приложена ви по време на болничния престой терапия, както и препоръки за по-нататъшно лечение при необходимост.

  Права и задължения на пациента

  ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ПАЦИЕНТА

  Персоналът на „МБАЛ-Уни Хоспитал“ООД осъществява диагностичната, лечебна и рехабилитационна дейност в лечебното заведение със стремеж за пълно зачитане правата на пациентите и тяхното човешко достойнство.
  Всеки пациент, потърсил помощ в „МБАЛ-Уни Хоспитал“ ООД, има :

  • Право на профилактика

  Всеки има право на подходящо обслужване с цел предотвратяване на заболяване.

  • Право на достъп

  Всеки има право на достъп до здравни услуги, съобразно здравните си нужди. Всички имат гарантиран достъп до здравни услуги, без дискриминация, основана на финансови възможности, месторождение, вида на заболяването или времето на поискване на услугите.

  • Право на информация

  Всеки има право на информация за здравното си състояние, предлаганите здравни услуги и начините за предоставянето им, както и на информация за достъпните научни проучвания и технологични иновации.

  • Право на съгласие

  Всеки има право на достъп до цялата информация, която би могла да му даде възможност да участва активно във вземането на решения, отнасящи се до неговото здраве; информираното съгласие е задължително условие за всяка процедура и лечение, включително и за участие в научни проучвания.

  • Право на свободен избор

  Всеки има право свободно да избира между различните процедури за лечение и доставчици на медицински услуги на базата на адекватна информация за тях.

  • Право на тайна и поверителност

  Всеки има право на поверителност на информацията за личността му, включително информация относно здравословното му състояние, приложени или предстоящи диагностични или терапевтични процедури, както и на защита на тайната на поверителни данни, станали известни по време на провеждането на прегледи, консултации със специалист или хирургично лечение.

  • Право на уважение към времето на пациентите

  Всеки има право да получи необходимото лечение в кратък и предварително определен срок от време. Това право се прилага на всеки етап от лечението.

  • Право на спазване на стандартите за качество

  Всеки има право на достъп до висококачествени здравни услуги на базата на предварително определени и съблюдавани прецизно стандарти на лечение.

  • Право на безопасност

  Всеки има право на достъп до здравни услуги и лечение, които отговарят на високи стандарти за безопасност, както и право да не бъде увреждан от лошо функциониращи здравни услуги, лоша медицинска практика и грешки.

  • Право на достъп до иновации

  Всеки има право на достъп до иновативни, включително и диагностични процедури, в съответствие с международните стандарти и независимо от икономически или финансови съображения.

  • Право да се избегнат ненужно страдание и болка

  Всеки има право да му бъдат спестени страдания и болка толкова, колкото е възможно, във всяка фаза на неговото заболяване.

  • Право на персонализирано лечение

  Всеки има право на диагностични или терапевтични програми, съобразени в максимална степен с неговото заболяване.

  • Право на жалби

  Всеки има право да подаде оплакване всеки път, когато е претърпял вреди при лечението, както и правото да получи отговор на своето оплакване.

  • Право на обезщетение

  Всеки има право да получи достатъчно обезщетение в рамките на разумно кратък срок от време, когато е претърпяла физическо или морално и психологическо увреждане, причинено от проведено лечение.

  ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПАЦИЕНТА

  • Пациентът е длъжен да се отнася към лекаря и другите представители на медицинската професия с уважение и респект.
  • Да носи лична отговорност за собственото си здраве и спазва здравословен начин на живот.
  • Да споделя с лекаря всичко относно своето заболяване, без да спестява информация, която е важна за диагностициране на заболяването.
  • Активно да съдейства на лекаря по време на лечебно-възстановителния процес.
  • Да спазва стриктно предписания му режим и лечение.
  • При отказ от предписаното му лечение, пациентът сам носи отговорност за последствията.
  • Длъжен е да спазва установените правила в „МБАЛ-Уни Хоспитал“ООД, докато се провежда лечението му.

  Харта за правата на пациента е публикувана на официалния сайт на лечебното заведеие.
  От името на целия екип на „МБАЛ-Уни Хоспитал“ООД Ви желаем престоят Ви в болницата да бъде кратък и ефективен.

  Настаняване за близки и придружители

  Панагюрище

  Град Панагюрище предлага комфортно настаняване за пациенти на МБАЛ „Уни Хоспитал“, техни посетители и придружители в следните хотелски комплекси:

  Каменград Хотел & СПА

  Четиризвезден СПА хотел с минерална вода. Гостите на обекта могат да се насладят на богата термална зона, включваща многообразие от сауни, селектирани СПА услуги – класически масажи, екзотични и възстановителни терапии, основен ресторант, лоби бар и спортно игрище. Хотелът е ситуиран в центъра на гр. Панагюрище, на кратко пешеходно разстояние от основните забележителности.

  Адрес:  ул."Павел Бобеков” 2
  Телефон: +359 357 628 77
  Мобилен: +359 879 801 901
  E-mail: complex_kamengrad@abv.bg
  Web: www.kamengrad.thracian-hoteliers.com

  Парк хотел Асарел

  Хотелът се намира непросредствено до градския парк на Панагюрище. Спокойната локация и комфортните условия за настаняване на хотела са гаранция за пълноценен отдих по време на престоя ви в града.

  Адрес: ул."Кръстьо Гешанов" 7
  T: +359 357 888 00
  M: +359 876 808 808
  E-mail: asarel@thracian-hoteliers.com
  Web: www.asarel.thracian-hoteliers.com

  Нашият административен екип поддържа тясна връзка със споменатите хотели и при пристигане биха могли да съдействат за бързото и безпроблемно настаняване и престой според изискванията и нуждите Ви.

  Онкологичен център

  Онкологичният център на МБАЛ „Уни Хоспитал“ обединява в себе си отделения по Медицинска онкология, Лъчелечение, Нуклеарна медицина и разполага със звено по Психоонкология. Организиран по този начин, той успява да предостави пълноценна медицинска грижа на своите пациенти и позволява на здравните специалисти да прилагат най-високите съвременни стандарти в лечението на злокачествените заболявания. Експертното мнение на Онкологичната комисия създава необходимите условия за прилагане на строго индивидуален подход към нуждите на всеки пациент. По този начин се предлага не само комплексна медицинска грижа, но и се следват утвърдените световни практики на персонализираната медицина.

  Отделението по Медицинска онкология разполага с 30 болнични легла, 13 стола за химиотерапия (дневен стационар), център за диспансерно наблюдение и център за клинични изпитвания. Всички болнични стаи са с по 2 легла, самостоятелен санитарен възел с баня, климатизация, телефон, wi-fi интернет връзка и високотехнологична система за контакт между пациентите и медицинския персонал. Болничните стаи са оборудвани и със система за кислород.

  Дейностите, които се извършват в отделението, са:

  • диагностика, стадиране и лекарствено лечение на всички видове солидни злокачествени тумори при възрастни;
  • консултация, диагностика, стадиране и лечение на редки тумори – невроендокринни, ГИСТ и др;
  • последващо (диспансерно) проследяване на онкологични пациенти;
  • психологична и социална помощ на пациенти с онкологични заболявания;
  • клинични проучвания в областта на медицинската онкология.

  Отделението по Медицинска онкология е едно от малкото в страната, в което се извършват:

  • консултация и обсъждане от мултидисциплинарен екип на всички пациенти със злокачествени заболявания – Туморен борд;
  • интервенционална онкология;
  • съвременно молекулярно-патологично изследване на туморите в рамките на патоанатомичната лаборатория;
  • оценка на терапевтичния отговор към системна лекарствена терапия по система RECIST 1.1. (в рамките на клиника по Образна дагностика и отделение по Нуклеарна медицина);
  • съчетана лъче-химиотерапия;
  • съвместна работа с водещи чуждестранни специалисти в областта на медицинската онкология. Консултации на пациенти (включително и online).

  В отделението се осъществяват всички съвременни методи за системна антитуморна терапия – химиотерапия (неоадювантна, адювантна, при метастатична болест и палиативна), таргетна терапия (неоадювантна, адювантна, при метастатична болест и палиативна), ендокринна терапия (хормонотерапия), биологична терапия (цитокини, соматостатин-рецепторни аналози).
  В отделението се предоставят психосоциални консултации, изследвания на дистрес и психометрична оценка на пациентите. Осъществява се широк спектър от психологични услуги с цел подобряване на качеството на живот, като тези услуги са достъпни както за пациентите, така и за техните близки.

  Отделението по Лъчелечение е оборудвано с последно поколение апаратура - два мултимодални линейни ускорителя последно поколение TrueBeam STX единият, от които с абгрейд за радиохирургия (приставка Edge) и уредба за брахитерапия с висока мощност на дозата Flexitron.

  В отделението има възможности за терапия на злокачествени и нетуморни заболявания чрез: самостоятелно лъчелечение, следоперативно лъчелечение и/или съчетано xимио-лъчелечение. Лекуват се пациенти с туморни заболявания на млечната жлеза, шийката и тялото (ендометриума) на матката, на фаринкса, ларинкса и устната кухина, правото черво и ануса, белия дроб, простатата и урогениталната система, мозъчни тумори, както и палиативно лъчелечение при костни метастази или кървене с цел обезболяване и кръвоспиране.

  Извършва се предоперативно лъче и химио-лъчелечение при тумори на ректума, ануса и съчетано лъчелечение на шийката на матката (перкутанно лъчелечение + интракавитарна брахитерапия), което при някои клинични стадии осигурява по-добри резултати от директното оперативно лечение. Извършва се дефинитивно лъчелечение при рак на белия дроб и мозъчни тумори с възможности за радиохирургия при налични показания.

  Отделението по Нуклеарна медицина разполага с последно поколение хибриден апарат – Позитронно-емисионен томограф с компютърен томограф - ПЕТ скенер (ПET-КТ) – Siemens Biograph mCT64. Апаратът е обурудван с най-чувствителния кристален детектор за ПЕТ, както и с ултра бърз многосрезов детектор за КТ. Това позволява да се постигне изключително високо качество и прецизност на диагностичния процес. Технологията дава възможност да се намали времето за изследване, което води до по-ниско лъчево натоварване и по-голям комфорт на пациента.

  Отделението е оборудвано с мобилен диспенсър-инжектор за напълно автоматично изчисляване и подготвяне на индивидуалната пациентска доза радиофармацевтик. Мобилността на инжектора позволява аплицирането на радиоактивния продукт да се осъществи при необходимост до леглото на пациента, подобрявайки допълнително неговия комфорт.

  Отделението разполага с уникална за страната лазерна система за прецизно позициониране на пациентите (идентична с тази, която се използва при планиране и провеждане на лъчелечението). Това дава възможност диагностичният резултат от ПЕТ-КТ да се включи директно в терапевтичния процес, водейки до повишаване ефективността на лечението.

  Пластично-възстановителна хирургия

  Отделението по Пластично-възстановителна и естетична хиругия представлява уникално професионално обединение на работещите в него пластични хирурзи, което е в услуга на своите пациенти като им предлага висококачествени комплексни медицински услуги. Специалистите предоставят професионална консултация, разбиране и грижа към пациентите, съчетани с модерно лечение в името на здравето, естетиката и по-доброто качество на живот. Отделението работи в тясна колаборация с изтъкнати специалисти и клиники от Белгия и Франция.

  Отделението по Пластично-възстановителна и естетична хирургия отговаря на трето ниво на компетентност, съобразно утвърдените медицински стандарти. В обема на работа на отделението са включени всички видове операции в областта на пластично-възстановителната и естетичната хирургия, отговарящи на изискванията за трето ниво на компетентност. Болничните стаи са с по 2 и 3 легла, самостоятелен санитарен възел с баня, централна климатизация, телефон, LED телевизор, безплатен Wi-Fi и високотехнологична система за контакт между пациентите и медицинския персонал.

  Медицински туризъм - Изображение 6

  Съдова хирургия

  Клиниката по съдова хирургия отговаря на трето ниво на компетентност и осигурява най-модерно диагностициране и лечение на артериални и венозни заболявания:

  • Периферни стеснения и запушвания на хранещите съдове;
  • Аневризми и разширения на аорта и периферни съдове;
  • Лечение и профилактика на мозъчно-съдова болест;
  • Спешни съдови заболявания: емболии, тромбози, травми, руптури и други лезии;
  • Нарушения в кръвоснабдяването на бъбреците и други коремни органи;
  • Разширени вени и венозни тромбози;
  • Тумори и малформации /хемангиоми, вродени фистули, анатомично притискане на съдове/;
  • Имплантация на портове (порт-а-кат) за извършване на химиотерапия, както и иновативно ендоваскуларно лечение при тумори;
  • Изграждане на постоянен достъп за хемодиализа.

  Високият професионализъм на екипа и иновативните технологии, с които разполага болницата, позволяват лечение чрез хирургични, ендоваскуларни и хибридни процедури. Лечението, съобразено със световните стандарти, осигурява изключителна грижа за пациентите в условия на висок комфорт.

  Медицински туризъм - Изображение 7

  Ортопедия и травматология

  Отделението по ортопедия и травматология е оборудвано с най-модерна техника, с помощта на която се извършва лечението на пациентите. В отделението се диагностицират и терапевтират всички болести на опорно-двигателния апарат. Основните дейности, които се извършват в отделението са:

  • Ендопротезиране на големи и малки стави;
  • Реконструктивна костно-ставна хирургия;
  • Травматологични операции;
  • Артроскопска хирургия.

  Отделението осигурява 24-часово покритие при необходимост от консултации.

  Медицински туризъм - Изображение 8

  Рехабилитация

  Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина е с трето ниво на компетентност, съгласно медицински стандарт „Физикална и рехабилитационна медицина“. В отделението по физикална и рехабилитационна медицина се провежда:

  • функционална, включително кинезиологична диагностика;
  • физикална терапия и комплексна рехабилитация на болни с различни заболявания на централната нервна система;
  • периферна нервна система;
  • ревматологични, дегенеративни и травматични заболявания на опорно-двигателния апарат;
  • детски и вътрешни заболявания: сърдечносъдови, включително след кардиохирургична интервенция, дихателни, обменни и др.

  В отделението работят лекари с призната специалност по физикална и рехабилитационна медицина. Лекарите притежават допълнителна квалификация по мануална терапия, електродиагностика и електростимулация, лазертерапия и др.
  Базата разполага със съвременно оборудвани с модерна апаратура сектори по електро- и светлолечение, кинезитерапия, термотерапия, водолечение, инхалационно лечение.

  Адрес

  гр. Панагюрище, ул. Георги Бенковски № 100 ПК 4500

  Работно време

  08:00-16:30 часа
  E-mail: uni@unihospitalbg.bg

  д-р Йоан Панайотов

  Мениджър МТР
  0885066699

  Величка Загорска

  Координатор МТР
  Email: velichka.zagorska@unihospitalbg.bg