Д-р Алексей Лещански: Признанията ни задължават да израстваме

Д-р Алексей Лещански: Признанията ни задължават да израстваме

Д-р Алексей Лещански стана Лекар на годината за 2020 година на МБАЛ „Уни Хоспитал“

Д-р Алексей Лещански стана Лекар на годината за 2020 година на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Той бе избран с тайно гласуване от мениджърския екип и Медицинския съвет на лечебното заведение. Признанието се връчва за висок професионализъм, утвърждаване авторитета на лечебното заведение и всеотдайност към пациентите.

Д-р Лещански е роден в София през 1978 година, в семейство на медици – родителите му са магистър фармацевти, а двамата му дядовци и баба му – лекари. Завършва медицина в Медицински Университет – София през 2003 година и придобива специалност по Анестезиология и интензивно лечение през 2015 година. Д-р Лещански споделя, че се гордее с всички тях и е имал добрия пример, от който да се учи и следва.

Д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на болницата подчерта, че д-р Лещански е доказал многократно професионализма си, включително като лекар на първа линия в борбата с КОВИД-19. Д-р Лещански благодари за уважението и признанието, и обясни, че то е и за цялото Отделение по анестезиология и интензивно лечение. Полученото признание задължава него и екипа да израстват още повече, и че гръбнакът на една болница са анестезиолозите, каза д-р Лещански.

Д-р Лещански е част от екипа на ОАИЛ от 2017 година и колегите му споделят, че могат да разчитат на него. „Радвам се, че избрах да работя в болницата в Панагюрище, ценя екипа, с който работя и това общуване ме обогатява“, сподели д-р Лещански, и допълни, че обича да прекарва свободното си време с най-близките си, да чете книги и  да слуша музика.