Д-р Росица Кръстева и д-р Албена Факирова участваха в образователната инициатива „Живот без рак“

Инициативата „Живот без рак“ е част предаването „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова

Има ли иновации при лечението на рака на белия дроб? Гости в BTV бяха д-р Росица Кръстева и д-р Албена Факирова. Специалистите участваха в образователната инициатива „Живот без рак“ в предаването „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова.

„Съвременното лечение на рака на белия дроб зависи от правилната диагноза и правилното лечение – симбиозата между двете гарантира дълъг живот“, обясни началникът на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ и председател на „Онкологично общество – България“ д-р Росица Кръстева.

Д-р Факирова, част от екипа на Отделението по обща и клинична патология на МБАЛ „Уни Хоспитал“, обясни каква е ролята и безценния принос на патолозите в достигането до точната диагноза: „Зад всяка една диагноза стои патологът и е хубаво широката публика да знае, че патологът в 21 век е в основата на всяка една диагноза и стадиране на онкологичните заболявания и не само.“

Д-р Кръстева и д-р Факирова обясниха кои са рисковите фактори за рак на белия дроб, какви са иновациите в лечението му, коя биопсия е течна и коя тъканна и др. Всички отговори ще намерите във видеото тук.