Днес в „Уни Хоспитал“ бе празнуван Денят на родилната помощ

Днес в „Уни Хоспитал“ бе празнуван Денят на родилната помощ

С много благопожелания в „Уни Хоспитал“ бе отпразнуван Денят на родилната помощ – 21 януари.

Колкото са пръските във въздуха, толкова да са децата през годината, както се плъзга сапуна в ръцете ни, така да е лесно раждането на майките, бяха част от отправените благопожелания.

По традиция домакини на Деня на родилната помощ – 21 януари, бяха от екипа на Отделението по акушерство и гинекология.

Емоционално и с много настроение празникът започна с поздрав от началника на Отделението – д-р Мерал Ефендиева, която приветства гостите и колегите си. Старшата акушерка Соня Петрова сподели, че с радост поверява в ръцете на най-добрия екип и най-добрата болница дъщеря си Петя, която след броени седмици ще роди в „Уни Хоспитал“. Петя Петрова беше и бъдещата майка, която помогна в знак на благодарност на акушер-гинеколози, акушерки, неонатолози да измият ритуално ръцете си. В ритуала се включиха д-р Алае-еддин Зауи, д-р Александра Силяноска, д-р Петя Караджова, акушерките Димка Стефанова, Анелия Кърпарова, Гергана Дичева и Мария Бързилова.

Кметът на Община Панагюрище г-н Желязко Гагов сподели, че най-вълнуващите мигове в живота му са били ражданията на децата му и пожела още много здрави и щастливи бебета да се раждат в лечебното заведение.

От името на ръководството на „Уни Хоспитал“ г-н Николай Господинов, директор „Финансова дейност“, поздрави екипът на Отделението по акушерство и гинекология и им пожела да бъдат все така всеотдайни в работата си.

По традиция бе разчупена и пита – за здраве и плодородие през цялата година. Обредността през днешния ден, популярен в българската народна традиция като Бабинден, е свързана със засвидетелстването почит и уважение към всички, които помагат за появата на новия живот.