img-20230202-112844img-20230202-115249-2

Китайска делегация посети МБАЛ „Уни Хоспитал“

Д-р Дренски акцентира, че целта е в болницата в Панагюрище да се създаде център, в който западната и източната медицина се допълват чрез повишаване качеството при лечение на пациентите.

Китайска делегация посети МБАЛ „Уни Хоспитал“ по идея и със съдействието на г-н Красимир Симеонов, инвеститор и китаист. Начело на групата бяха съветникът по културните въпроси в посолството на Китайската народна република г-н Гуан Син и проф. Ли Джашан, декан на Националния институт за развитие на културата, на Китайския институт за търговия и услуги, на Пекинския институт за международна комуникация.

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология в болницата, д-р Захари Захариев, началник на Отделението по лъчелечение и д-р Васил Станчев, началник на Отделението по нуклеарна медицина, представиха дейността на три от водещите структури в лечебното заведение. Представена беше и част от работата на Отделението по образна диагностика и Отделението по кардиология.

В специална презентация управителят на „Уни Хоспитал“ д-р Явор Дренски презентира лечебното заведение, изтъквайки възможностите на висококвалифицирания екип да предоставя на пациентите медицинска грижа на европейско и световно ниво. Д-р Дренски акцентира в хода на разговорите, че целта е в болницата в Панагюрище да се създаде център, в който западната и източната медицина се допълват чрез повишаване качеството при лечение на пациентите.

Г-н Симеонов изтъкна, че е поставено успешното начало за създаването на Център по китайска традиционна медицина, защото „Уни Хоспитал“ е достатъчно съвременна и добре оборудвана, разположена на подходящо място и предоставя много добри условия за работа на специалисти по традиционна китайска медицина.

Делегацията е първото официално посещение на китайски дипломати в страната след смекчаването на противоепидемичните мерки.