На 8 март в „Уни Хоспитал“ се организират безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза

На 8 март в „Уни Хоспитал“ се организират безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза

При провеждане на ултразвуково изследване не се използват рентгенови или друг вид йонизиращи лъчи, което прави метода абсолютно безвреден

Безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза се организират в МБАЛ „Уни Хоспитал“ по повод 8-ми март – Международен ден на жената. Екипът от специалисти на Отделението по образна диагностика ще извърши прегледите на 8 март (понеделник) от 12:00 до 18:00 часа, при спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час.

Ултразвуковото изследване (ехография) на млечните жлези (гърдите) е изследване, което използва отразени високочестотни вълни, с помощта на които се създава изображение. С това изследване могат да се огледат всички участъци на млечните жлези, включително и тези, които са разположени до гръдната стена.

При провеждане на ултразвуково изследване не се използват рентгенови или друг вид йонизиращи лъчи, което прави метода абсолютно безвреден, уточни д-р Иван Попов, началник на Отделението по образна диагностика, допълвайки че не е необходима специална подготовка от страна на пациентките.

Специалистите препоръчват дамите след 30-тата си година, веднъж годишно да преглеждат гърдите си, за да се избегнат усложнения.

Телефон за предварително записване на час: 0357/88 581