С възможностите за бъдеща професионална реализация в здравеопазването се запознаха ученици от панагюрските гимназии

В края на срещите учениците участваха в интересни дискусии

С възможностите за обучение в Медицински университет Пловдив и бъдеща професионална кариера в МБАЛ „Уни Хоспитал“ се запознаха десетки ученици от СУ „Нешо Бончев“ и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Срещите, на които бяха презентирани факултетите на МУ-Пловдив и Медицинския колеж към висшето учебно заведение, бяха инициирани от г-н Александър Чобанов, директор на „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ и г-жа Христина Станчева, ръководител на отдел „Персонал“.

В специална презентация доц. Николета Трайкова, отговаряща за учебната и научната дейност в болницата в Панагюрище описа реда за кандидатстване, балообразуващите оценки и подробности около предстоящата кандидат-студентска кампания. С компетенциите на медицинските специалисти – медицинска сестра, акушерка, клиничен и рентгенов лаборант, помощник-фармацевт, зъботехник, рехабилитатор, инспектор по обществено здраве, инструктор по хранене и безопасност на храните, медицински козметик, запозна тийнейджърите зам.-директорът на Медицински колеж Пловдив г-жа Мария Божкова.

В края и на двете срещи се оформиха интересни дискусии, на които се обсъждаха въпроси, както за приемните изпити, така и за възможностите за работа и професионална кариера в МБАЛ „Уни Хоспитал”ООД.