В „Уни Хоспитал“ се извършва ревизия на тазобедрена и коленна става

В „Уни Хоспитал“ се извършва ревизия на тазобедрена и коленна става

Д-р Ганум подчертава, че ако пациентите имат оплаквания, трябва да посетят ортопед-травматолог, който извършва смяна и ревизия на стави.

Д-р Самер Ганум, началник на Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Уни Хоспитал“ и  екипът му в извършват ревизионно ендопротезиране тазобедрена и коленна става. Специалистите обясняват, че изкуствената става функционира нормално около 15 години при близо 95% от пациентите, особено ако операцията е била изпълнена на високо ниво, стриктно е спазван рехабилитационен режим и са изпълнявани лекарските съвети.

Д-р Ганум посочва, че ревизия на става може да се наложи поради износване на импланта, инфекция на заменената става, нестабилност на импланта, алергична реакция и др. Д-р Ганум подчертава, че ако пациентите имат оплаквания, трябва да посетят ортопед-травматолог, който извършва смяна и ревизия на стави.

„В Отделението разполагаме с различни видове стави от френски, американски, немски, швейцарски, български производители. В зависимост от степента на заболяването и състоянието на пациентите, операцията може да бъде извършена чрез преден, страничен или заден достъп“, посочва д-р Ганум.

Основните дейности, които се извършват в Отделението са:

  • Ендопротезиране и ревизия на големи и малки стави;
  • Реконструктивна костно-ставна хирургия;
  • Травматологични операции;
  • Ортопедични операции;
  • Хирургия и микрохирургия на ръка;
  • Артроскопска хирургия.

За допълнителна информация: тел. 0357/88 581

 

На снимката: Д-р Самер Ганум със свой успешно опериран пациент.