Д-р Росица Кръстева е родена във Варна на 05.03.1970 г. Завършва Природо-математическа гимназия в Шумен със златен медал през 1989 г. Дипломира се като лекар в Медицински университет, София през септември 1994 г. и има две придобити специалности – Вътрешни болести (2001 г.) и Онкология (2005 г.). Специализирала е в университетски болници в Торино (Италия), Атина (Гърция), Мюнхен (Германия), Базел (Швейцария). От 1995 до 2012 г. работи в Клиниката по медицинска онкология към Университетска болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София. От 2013 г.  до 2014 г. работи в отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Сердика“, София. От ноември 2015 г. оглавява отделението по медицинска онкология в Онкологичен център към МБАЛ „Уни Хоспитал“ в Панагюрище. От септември 2019 година д-р Кръстева оглавява Онкологичния център в „Уни Хоспитал“, който включва отделението по медицинска онкология, отделението по лъчелечение и отделението по нуклеарна медицина.

Консултант е в онкологичните комитети и в други болнични заведения в България. Професионалните и научните ѝ интереси са основно в областта на медицинската онкология (рак на млечната жлеза при млади жени, рак на белия дроб, колоректален карцином, гастроинтестинални стромални тумори).

Д-р Кръстева има редица участия в национални и европейски конгреси. Тя е активен член на Европейско дружество по медицинска онкология (ESMO), Български лекарски съюз, Българска Асоциация по медицинска онкология (БАМО), Европейска общност по лъчелечение (ESTRO), Балкански съюз по онкология. Избрана е за първия председател на Клуб „Млад онколог“.

Д-р Кръстева е лауреат на престижната годишна награда на фондация Свети Иван Рилски за принос към здравеопазването за 2017 година в категория „Онкология“. Носител е на приза „Лекар на годината“ на МБАЛ Уни Хоспитал за 2018 година.

Телефон: 0357 88 546

e-mail: info_mo@unihospitalbg.com